Μ-Λ ΚΚΕ: Συλλαλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η διοργάνωση ενός ακόμη εθνικιστικού συλλαλητηρίου την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στα πρότυπα των αντίστοιχων συλλαλητηρίων που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις αρχές του 2018. Το ξεκίνησαν και το αγκάλιασαν πάλι κάθε είδους ακραίοι εθνικιστικοί, αντιδραστικοί, σκοταδιστικοί, φασιστικοί κύκλοι που δίνουν τον τόνο και τον παλμό, με κεντρικό πολιτικό περιεχόμενο το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», παρά την προσπάθεια «πολλών» να επιστρατεύσουν μιαν άλλη επικοινωνιακή τακτική και να στήσουν το θέατρο του «ακομμάτιστου», «πατριωτικού» συλλαλητηρίου.

Πρωτοστατούν ξανά οι περίφημοι παμμακεδονικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες με τις κραυγαλέα αλυτρωτικές θέσεις και τα ανοιχτά αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, οι πιο σκοταδιστικές δυνάμεις της Εκκλησίας και οι πολυάριθμες παραθρησκευτικές οργανώσεις και παραστρατιωτικές ενώσεις, απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, πάσης φύσεως εθνικιστικές, φασιστικές κινήσεις και κόμματα με πρώτη τη Χρυσή Αυγή.

Στο “πολλά υποσχόμενο” συλλαλητήριο της Αθήνας δίνει σαφή  στήριξη η ηγεσία της ΝΔ “.  Ευσεβής πόθος του Μητσοτάκη είναι η αξιοποίηση του συλλαλητηρίου της Αθήνας για να υψώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να το καταστήσει εκκολαπτήριο αντιδραστικών μεθοδεύσεων, τις μέρες ακριβώς που πρόκειται να έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Η Ν.Δ. επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πλατιά δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που τη χρεώνει στην Αριστερά, για να επιταχύνει τις  πολιτικές εξελίξεις, να ενισχύσει το δεξιό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει όρους για μια καθαρόαιμη δεξιά μετατόπιση και αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όπου η ιδεολογία και η πολιτική της Δεξιάς, σε όλες τις εκφράσεις της, θα έχει ηγεμονικό ρόλο και ο αντικομμουνισμός θα εντείνεται.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σημαιοφόρος των σχεδιασμών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια, φιλοδοξεί μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που απέσπασε στη Βουλή να φέρει άμεσα προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία επείγονται οι εμπνευστές της, αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα να κλείσουν το μέτωπο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων, για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών ενέργειας, τη μείωση της επιρροής της Ρωσίας, την ασφυκτική πίεση στη Σερβία. Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον δεν λύνει το πρόβλημα των λαών της περιοχής, αλλά αντίθετα βαθαίνει την εξάρτησή τους και τους κινδύνους να γίνουν υποχείρια και θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μόνη λύση για το λαό μας είναι να οργανώσει ο ίδιος τον μαζικό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, στις κυβερνήσεις των κομμάτων της μεγαλοαστικής τάξης και στις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Το εθνικιστικό παραλήρημα μπορεί να συμπαρασύρει, όπως και 2018 ευρύτερες μάζες. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το νομιμοποιήσει στο δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό κόσμο. Οι λαοί της περιοχής πρέπει να αναπτύξουν τον αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα τους ενάντια στους αυτόκλητους προστάτες και στον εθνικισμό, ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, για να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.

Τέτοια μαζικά λαϊκά συλλαλητήρια χρειαζόμαστε.

8 απαντήσεις στο “Μ-Λ ΚΚΕ: Συλλαλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού”

 1. Όσον αφορά τα αντικουμουνιστικα μου συναισθήματα.Δεν θα ήθελα επί του παρόντος να τα συζητήσω.Απλα προβήκαν σε ενέργειες από τα γραφεία του ΚΚΕ χωρίς να γνωρίζουν ότι η οικογένεια μου έχει δώσει αγώνες.Ο πατέρας μου με φυλακή στην Ανγκολα,η προγιαγιά μου με εξορία στη Μακρονησο ο προπάππους με δεκαοχτώ χρόνια Γιαρο.Απλα θα ήθελα να ενημερώσω τον “σύντροφο”που έδρασε κομματικά επί πολυτεχνείου και ήθελε θαυμασμό από μένα ή κάτι άλλο.Εκεινη την εποχή ο πατέρας μου είχε απολυθεί από ελδυκαριος στην Κύπρο,πήγε στα καράβια.Εκανε φυλακή με ακρωτηριασμένους ντόπιους της Ανγκολα και ο πατέρας μου απλά έκοψε στο προαύλιο της φυλακής ένα χέρι από μία μαϊμού και το ρίξε στην σούπα λευκού συγκρατούμενου.

 2. Τι μου δωσαν από το ΚΚΕ;
  Απλα κάτι σατανικές συμπτώσεις.
  Που λες βρίσκομαι στα γραφεία μαζί με συνδικαλιστές του πάμε και τις κυρίες της ΟΓΕ συγκεντρωμένες σε ένα χρόνο χω ρο να μας παρακαλοθουν εμένα μαζί με ένα συνδικαλιστή να προσπαθούμε να φτιάξουμε μία πόρτα.Ζητησα την άδεια απο τον συνδικαλιστη να δοκιμάσω τα δικά μου κλειδιά.Ενιωθα το ίδιο συναίσθημα που ενιωσα με το αφεντικό του καφέ που δουλεψα.Που λέτε τ α κλειδιά της εισόδου της πολυκατοικίας μου ανοίγουν την πόρτα της καφετέριας.Ετσι λοιπόν εβγαλα το κλειδί ασφαλείας της πόρτας του σπιτιού μου και τους είπα:Το γλωσσιδι γυρνάει.Εγω κλειδιά από το σπίτι μου δεν αλλαζω ας αλλάξουν αυτοί.Το θετικό είναι αν κλειστω απεξω ξέρω που θα βρω δεύτερα κλειδια.Εγω δεν έκανα σκόπιμα κάτι.Απλα είμαι το χαζό πουλί που το κάνει ο θεός φωλιά.Το γεγονός ότι έχουν κλειδιά από το σπίτι μου και εγώ από τα γραφεία του ΚΚΕ είναι απλά μία σύμπτωση. Δεν ξέρω εάν παίζει ρολο που έβαλε υποψηφιότητα μία φορά η μανα μου και δεν πατησε στα γραφεία.Παραλληλα θέλαν να γνωρίσουν και την μάνα μου μέσω εμού.

 3. Ειναι γεγονός ότι σεξουαλικά έχω άλλες κατευθύνσεις.Λογω ότι έχω τραυματίσει τα γεννητικά μου όργανα όταν ήμουν παιδι μέσω ενός ατυχήματος,οι προσεγγίσεις των και τα λόγια μου για ξηροκολπία,δεν είχαν σκοπο να θίξουν τις μεγαλύτερες γυναίκες,απλ α λόγω τραυματισμού κατουρουσα ένα μήνα σε λεκάνη με νερό και μπεταντιν και επαθα ξηροκολπια σε ηλικία τεσσάρων ετών.Μιλουσε τρίτος για το παιδί.Θελαν να γνωρίσουν τι παιδί ήμουν;

 4. Όσον αφορά την προσωπική τους πεποίθηση ότι αυταπαρνούνται απασχολοντας τον εαυτό τους μέσα στα γραφεία οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και επισημαίνοντας μου τα ωράρια εργασίας τους θεωρώ επιτακτική αναγκη τον διορισμό ανθρώπων που θα συλλαμβάνεται η προσωπική τους μαλακία.Δ δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 5. Εγώ πάντως όταν θυμώνω με το ΚΚΕ
  Λέω: μνημόνια για ανάκαμψη της μνήμης.
  Ειδικά όταν θεωρούν ότι κάθε ευγενική πλευρά της φύσης μου είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης τους.
  Νομίζω ότι έχοντας έρθει σε κίνδυνο η σωματική μου ακεραιότητα από “συντρόφους”μέσω της προσωπικής τους εμμονής για μουτρωμα.
  Λόγω πολλών γεγονότων,μου είναι αδύνατο να παρευρίσκομαι σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.
  Λόγω ότι με βιτσώσαν για το τομάρι τους.Αντε και φάνε καμία από τα Ματ ,εγώ τι τους εφταιγα να με χειμίξουν .Τα αγγελουδια των γραφείων του ΚΚΕ..
  Εάν θέλαν να τους φωναξω είμαι CIA και FBI .Ας μου το ζητούσαν.
  Αυτα που λες ναπολεον.

 6. agapite mou efoson ise kata tis simfonias ton prespon pigene tin kiriaki sto sintagma emena den mou to epitrepoun ta oikonomika mou na eime eki tha ta poume kapia ali stigmi…
  eki tha eine ke aftoi pou proaneferes tha eine ke poloi aloi me tin parousia sou dinis mia ali pinelia ston pinaka ton xromatizeis alios …..
  se diafores siggentrosin-pories tou KKE paravriskonte poloi polites pou den taftizonte apolita me sas e kane ke si to idio …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *