Αφελές ερώτημα


Ενας καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Γρηγόρης Καλφέλης, αναρωτιέται μέσω ημερήσιας εφημερίδας, αφελώς κατά την άποψη μας, γιατί έχουμε τόσο εξευτελισμένο –όπως το χαρακτηρίζει- κράτος.

Να δούμε ποιες ενστάσεις διατυπώνει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής:

«Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής δήλωσε ότι μέσο καταναγκασμού για να υποχρεωθεί να καταθέσει (ως μάρτυρας) ο περίφημος μοναχός Εφραίμ δεν υπάρχει! Και όμως, το άρθρο 147 του Κανονισμού της Βουλής δίνει τη δικονομική εξουσία στις εκάστοτε εξεταστικές επιτροπές να εξετάζουν μάρτυρες και να εκδίδουν ακόμη και εντάλματα βίαιης προσαγωγής!

Και τα κρίσιμα ερωτήματα είναι αρκετά: Είναι κράτος δικαίου αυτό στο οποίο οι ίδιοι οι βουλευτές παραιτούνται απαράδεκτα από τις εξουσίες που έχουν; Είναι κράτος δικαίου αυτό στο οποίο ένας μοναχός επιβάλλει εξευτελιστικά στη Βουλή τους όρους της εξέτασής του;

Και τελικά, γιατί κάποιοι βουλευτές υποτιμούν τόσο άγρια τους πολίτες; Ή μήπως ένας μοναχός έχει περισσότερα δικαιώματα από όλους τους άλλους θνητούς;».

Η απάντηση βρίσκετε στα χείλη όλων των πολιτών αυτής της χώρας. Οι συγκεκριμένοι καλόγεροι δεν έχουν καμιά σχέση με τους «άλλους θνητούς».
Αυτοί τα τσαμπασλήκια τους με τις κτηματομεσιτικές κομπίνες τις έκαναν σαν «πνευματικοί πατέρες» με την βοήθεια και καθοδήγηση των πολιτικών «πνευματικών τους τέκνων».

Γι’ αυτό όταν πήγαν στην βουλή είχαν τον τσαμπουκά και την αλαζονεία που … αρμόζει στο ράσο τους.

Αλλωστε οι «άγιοι πατέρες» ξέρουν ότι και οι δικές τους λαμογιές θα ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν… οι υποκλοπές, τα ομόλογα, οι ύποπτες και περίεργες αγοραπωλησίες, και όλα τα λοιπά «θαύματα» της νεοδημοκρατικής εξουσίας: το κουκούλωμα.

Γι’ αυτό λέμε ότι είναι αφελείς τα ερωτήματα που διατυπώνει ο κ. καθηγητής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *