Όταν ο Βαπτιστής έγινε Σαλώμη

Οι φράσεις «Το τερμάτισε τελείως», «Το έκαψε ολοσχερώς», «Το σφήνωσε “στο μη παρέκει”», «Το έκανε λύσσα», υπακούουν στο όνομα Κωνσταντίνος  Μπογδάνος. Αναμενόμενο.

Τι τάχα να περιμένει κάποιος από έναν φασίστα; Την κατάθεση της αγωνίας του για τα μέτρα προστασίας του Δημοκρατικού διαλόγου ή για το δικαίωμα των ανθρώπων στην ισότιμη ενημέρωση;

Αντίθετα, τις ονειρώξεις του περιμένει και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως για την ισοπέδωση της ΕΡΤ με τανκ (όταν η ΝουΔου θα έρθει ξανά «στα πράγματα») κάτω από την ιαχή “Ηλία (Κασιδιάρη) ρίχτο!

Από την άλλη, η περίπτωση του Ιωάννη (Βαπτιστή) Πρετεντέρη, όσο νάναι, δημιουργεί –αν όχι έκπληξη- ένα μικρό ξάφνιασμα όταν τον ακούς να λέει στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ»:

Από το Μάιο, από το Σεπτέμβρη όλα αυτά θα αλλάξουν. Η Αυγή, η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Νέα Σελίδα, ο Ντοκουμέντος… να ζήσουμε να τους θυμόμαστε”.

Γιατί ο Ιωάννης (Βαπτιστής) Πρετεντέρης – την περίοδο που οι εργαζόμενοι του MEGA βολόδερναν εγκαταλειμμένοι από τ’ αφεντικά του (γιατί ο Βαπτιστής υπήρξε ανέκαθεν πρόθυμος υπηρέτης αφεντάδων) – έσκουζε ολοφυρόμενος (το γνωρίζω από πρώτο χέρι, γιατί ήμουν παρών στις συνελεύσεις του προσωπικού) ότι “η κακιά Αριστερή κυβέρνηση επιζητά το κλείσιμο του MEGA και τον αποκεφαλισμό της ενημέρωσης, επειδή δεν είναι της αρεσκείας της”.

Τώρα πως ο Βαπτιστής έγινε Σαλώμη, μόνο ο «δάσκαλος» του ο Ψυχάρης το ξέρει και ο «πολυχρονεμένος» του νέος αφέντης -ο Μαρινάκης- το γνωρίζει.

Θα μου πείτε τώρα, ο διμούτσουνος (Βαπτιστής – Σαλώμη) σε μάρανε;

Εδώ κοτζάμ Κούλης που είναι πρόεδρος, αρχηγός, «άριστος», οσονούπω πρωθυπουργός (όπως λέει ο «αντικειμενικός» σύμβουλος και δημοσκόπος Θεοδωρικάκος), με κληρονομικό χάρισμα «στην υψηλή πολιτική τέχνη» και αποκαλεί τον Τσίπρα “ανάξιο πρωθυπουργό”, “υπαίτιο εθνικής μειοδοσίας”, “εκχωρητή του ονόματος, της εθνικότητας και της γλώσσας της Μακεδονίας ΜΑΣ, με αντάλλαγμα μια χούφτα δολάρια από την μη περικοπή των συντάξεων”, και -την ίδια ώρα- στέλνει την Σπυράκη στον Ζάεφ να του πει: “Κάνε λίγο κράτει ρε μεγάλε, να φύγουν οι ακατανόμαστοι και μετά, με την ησυχία μας, υπογράφουμε ότι θέλεις”.

Εδώ κοτζάμ Κούλης που είναι πορφυρογέννητος, μεγαλωμένος με γκουβερνάντες, σπουδαγμένος στα Χάρβαρντ και στα Στάνφορντ, με τα άπταιστα Αγγλικά του, με θητεία σε τράπεζα ως golden boy, αφ’ ενός στηλιτεύει την κυβέρνηση για την ανοχή της στον Ρουβίκωνα, στο «Εξαρχειστάν» και στα δήθεν δικαιώματα των φυλακισμένων που δίνουν άδεια στον Κουφοντίνα (ακόμα κι όταν η άδεια είναι fake), ενώ αφ’ ετέρου σιωπά επιδεικτικά (κυριολεκτικά «μούγκα στην στρούγκα») στους δολοφόνους χρυσαυγίτες (με κάποιους  βουλευτές του να συναγελάζονται μάλιστα μαζί τους) όταν οι ορδές του Λαγού επιχείρησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο, απειλούσαν την ζωή βουλευτών και πυρπολούσαν τα σπίτια τους, επειδή ψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εδώ κοτζάμ Κούλης που υπήρξε πολιτικός εξόριστος (σε ηλικία 6 μηνών) για τις «αντιστασιακές» του ιδέες(!), που είναι «φιλελεύθερος» (με ακροδεξιό και λαϊκιστικό λόγο), που μάχεται για την χωρίς περιορισμούς ενημέρωση (αλλά χωρίς τηλεοπτικές άδειες), που εξαγγέλλει την δημιουργία υπουργείου ψηφιακής μεταρρύθμισης (ενώ ήδη έχει συσταθεί), που κατηγορεί τον Τσίπρα ως «Μαδούρο» (ενώ στηρίζει τον δοτό πράκτορα Γκουαϊδό), που ασκεί «αξιόπιστη» αντιπολίτευση (χυδαιολογώντας μέχρι ότι ο πρωθυπουργός πήγε στις Μαλβίδες για αναψυχή) και δεν κωλώνει να επαναλαμβάνει, συνεχώς, το ίδιο αφήγημα της αυτοδιάψευσης και της αυτογελοιοποίησης.

Τι να πεις;

“Εβατεύονταν η γίδα και ο πισινός του τράγου τσούζει”.

Πηγή: Θύμιος Γεωργόπουλος – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *