Απίστευτο: Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους που ανάδειξαν την εμπλοκή αστυνομικών στην δολοφονία του Ζακ

Προκαταρκτική Διοικητική Ερευνα για διαρροή δημοσίων εγγράφων πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Αντί η ΕΛ.ΑΣ. να ασχολείται με την ουσία της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ, καλεί δημοσιογράφους να καταθέσουν στο πλαίσιο της ΠΔΕ με ποιον τρόπο έλαβαν γνώση του πορίσματος της ΕΔΕ. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αυτές τις κλήσεις έπειτα από πιέσεις τόσο των συνδικαλιστών της Αστυνομίας όσο και πολιτικών προσώπων.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενώ ο συνήγορος των οκτώ και πολιτευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού έστειλε εξώδικο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά τους το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων – ΠΟΑΣΥ με ανακοινώσεις διαμαρτυρίας στρέφονται κατά των συναδέλφων τους που ολοκλήρωσαν την ΕΔΕ και παραθέτοντας μία σειρά άρθρα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα.

Ολοι οι παραπάνω θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν με αρβύλες και κλομπ αστυνομικοί χτυπούν έναν αιμόφυρτο, αβοήθητο άνθρωπο πεσμένο κάτω, είναι χρέος των δημοσιογράφων να το δημοσιοποιήσουν και να το καταδικάσουν με κάθε τρόπο και ότι καμία κλήση από την Αστυνομία δεν θα το σταματήσει αυτό.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *