Η Ρωσία θα στοχεύσει τις ΗΠΑ με νέα Υπερηχητικά Όπλα, εάν εγκαταστήσουν πυραύλους στην Ευρώπη

Zero Hedge, 20-2-2019

Στην πρώτη μείζονα ομιλία του αφότου οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από την Συνθήκη Ενδιάμεσων Πυρηνικών Όπλων, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη, ότι η Ρωσία θα κατευθύνει τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους της –οι οποίοι μπορούν να υπερακοντίσουν τα αντιπυραυλικά συστήματα του ΝΑΤΟ- κατευθείαν εναντίον των ΗΠΑ, εάν αυτές τολμήσουν να εγκαταστήσουν χερσαίους ενδιάμεσου βεληνεκούς πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεδίκτυο Φοξ, ο Πούτιν απείλησε να αναπτύξει τους νέους ρωσικούς πυραύλους Zircon, που όπως είπε μπορούν να πετούν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου και αποτελούν μέρος της εκστρατείας της χώρας για την αναβάθμιση των αμυντικών της ικανοτήτων, απέναντι στην αυξανόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν αφιέρωσε μερικά λεπτά της ομιλίας του στο εγκώμιο του ρωσικού προγράμματος όπλων, συγκρίνοντας τον νέο υπερηχητικό πύραυλο Avangard – τον οποίο η Ρωσία δοκίμασε μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα προκαλώντας ρίγη πανικού σε Δυτικές μυστικές υπηρεσίες και στρατιωτικούς αναλυτές- με την εκτόξευση το 1957 του Σπούτνικ, του πρώτου διαστημικού δορυφόρου στον κόσμο, που κατασκευάστηκε από την Σοβιετική Ενωση. Το όπλο απέδειξε ότι η Ρωσία έχει τις τεχνολογικές ικανότητες να ξεπεράσει τις ΗΠΑ, κατά την Ρ.Τ.

Και σε μιαν άλλη προειδοποίηση, που, αν είναι αλήθεια, θα συνταράξει την αμερικανική αμυντική κοινότητα, ο Πούτιν αποκάλυψε ότι η Ρωσία διεξήγαγε επιτυχείς δοκιμές του πυραύλου κρουαζιέρας Burevestnik και του πυρηνοκίνητου αυτόματου υποβρυχίου Ποσειδών.

«Μέχρι σήμερα πίστευαν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να επιτύχει άλματα στην αμυντική τεχνολογία, αλλά το καταφέραμε, είπε ο Πούτιν.
Μολονότι η Ρωσία δεν θα αναπτύξει αυτά τα όπλα προληπτικά, ο Πούτιν δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν τους ενδιάμεσους πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη, η Ρωσία θα δώσει μιαν «ασύμμετρη» απάντηση και θα στοχεύσει όχι μόνο τις χώρες που θα δεχθούν αυτά τα όπλα στο έδαφός τους, αλλά και «το κέντρο αποφάσεων» στις ΗΠΑ (προφανώς την Ουάσιγκτον).

Πάντως ο Πούτιν είπε πως ελπίζει ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μπορούν να διευθετήσουν τις διαφορές τους.
«Δεν επιθυμούμε σύγκρουση, ιδιαίτερα με μια παγκόσμια δύναμη όπως οι ΗΠΑ».

Με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να ετοιμάζονται, όπως λέγεται, για μια νέα φουρνιά κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, ο Πούτιν επίσης επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «καταστρεπτική» πολιτική με στόχο την Ρωσία.
Προηγουμένως, στην ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων εκπροσώπων της ρωσικής πολιτικής, της διοίκησης και των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε δια μακρών για σχέδια δημογραφικής, κοινωνικής, επιστημονικής και οικονομικής ανάπτυξης όλης της χώρας, συχνά χειροκροτούμενος από την κατάμεστη τεράστια αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *