Ο εισαγγελέας αρνείται νέα άδεια στον Κουφοντίνα – Κούρτοβικ: «Δέχεται ενορχηστρωμένη πολεμική»

Σε «ενορχηστρωμένη πολεμική» που έχει εξαπολυθεί εναντίον του Δημήτρη Κουφοντίνα , αποδίδει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, την άρνηση του Εισαγγελέα να του χορηγηθεί νέα άδεια στις 28 Φεβρουαρίου, όπως αιτήθηκε.

«Την  19/2/2019 , συζητήθηκε  στο   Πειθαρχικό Συμβούλιο   της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου ,   η αίτηση για   την 7η  τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία  του Συμβουλίου, μειοψήφησε  όμως  ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος,  αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της  ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου)  να  διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των  6  προηγούμενων  , με επίκληση  λόγων  που άπτονται  του  έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων  που έχει εκφράσει ο κρατούμενος  και με  άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η  προσφυγή που άσκησε ο   εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα)  συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019  στο Συμβούλιο    του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.    Κατά την συζήτηση  της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά  ερωτήσεων γύρω από  τις ιδέες και  τη δράση του.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.»

Ζητά μετάθεση από τους φούρνους

Η κ. Κούρτοβικ αναφέρει ακόμη ότι «για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του» ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τρομοκρατικές ενέργειες της 17Ν , θα ζητήσει να εργαστεί σε άλλο πόστο και όχι στους Φούρνους των φυλακών όπου η κάθε ημέρα εργασίας θα μετράει ως τρεις , σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ενημερώνουμε ότι την προηγούμενη Πέμπτη , ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης , με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη  επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων   στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας , προκειμένου να  επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος  της ρύθμισης   από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που  προσπαθεί  να  επιβάλει  στην κοινωνία την αποδοχή  ενός μοντέλου  σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο  αυταρχικού».

Πηγή: Αννα Κανδύλη – real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *