Διεθνιστική Εκδήλωση – Συζήτηση στην Καλλιθέα 23/2: Εθνικισμός, το όπλο της Ακροδεξιάς

Εδώ και ένα χρόνο με αφορμή την υπόθεση του «Μακεδονικού» έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας εθνικιστικού «ρεύματος» στην ελληνική κοινωνία. Παρά τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς να μετατρέψουν το εθνικισμό σε μαζικό κίνημα, οι ακροδεξιές συγκεντρώσεις και οι μαθητικές καταλήψεις για το “μακεδονικό” παραμένουν μειοψηφικά κοινωνικά φαινόμενα. Παρ` όλα αυτά δεν εφησυχάζουμε! Η προσπάθεια της αστικής τάξης να διαμορφώσει μια ακροδεξιά κεντρική πολιτική ατζέντα ενάντια στην αριστερά και το κίνημα θα ενταθεί.

Η ΝΔ σιγοντάρει το εθνικιστικό & ρατσιστικό πρόγραμμα ενθαρρυμένη από την ακροδεξιά επίθεση των κυβερνήσεων Τραμπ στις ΗΠΑ και Μπολσονάρο στη Βραζιλία. Αυτό το περιβάλλον δημιουργεί ξανά διαδρόμους επιστροφής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Η επανεμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδου που έκαψαν τη Libertatia στη Θεσσαλονίκη και το θράσος μιας χούφτας φασιστών να κάνουν ασκήσεις εισβολής στη Βουλή, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς το «ελεύθερο» από τη ΝΔ, την εκκλησία και τα μεγάλα ΜΜΕ. Η καθυστέρηση της εκδίκασης των τεράστιων εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής που θα επέφεραν μια παραδειγματική τιμωρία των ναζί δημιουργούν κλίμα πολιτικής συνδιαλλαγής και συγκάλυψης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία μέχρι πρότινος συμμετείχαν και οι ακροδεξιοί ΑΝΕΛ) συνεχίζει τις πολιτικές υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Διατηρώντας την ρατσιστική πολιτική και την καταστολή εναντίον κινημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τροφοδοτεί το κλίμα που ευνοεί την Χρυσή Αυγή, εναντίον της οποίας εξάλλου, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο.

Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς δεν είναι μια πολιτική εικασία. Πέντε χρόνια μετά τις δολοφονίες Λουκμάν και Φύσσα, τον Νοέμβρη του 2018 στέλεχος της Χρυσής Αυγής δολοφονεί τον Αλβανό εργάτη Πετρίτ Ζιφλέ στην Κέρκυρα. Η νομιμοποίηση του εθνικιστικού και ρατσιστικού λόγου «πριμοδοτεί» τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι δολοφονίες του/της Ζακ/Ζάκι, της Ελένης στη Ρόδο και της Αγγελικής την Κέρκυρα μόλις μέσα σε ένα μήνα στα τέλη του `18 δεν ήταν τυχαίες.

Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός δημιουργούν πλασματικούς εχθρούς. Μετά το «Μακεδονικό», προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αντιαλβαμικής υστερίας. Ο αντιτουρκικός εθνικισμός, ο αντιισλαμικός και αντιμεταναστευτικός ρατσισμός ρίχνουν λάδι στην εξάπλωση του κοινωνικού μίσους.Η προσπάθεια της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να στήσει δημοτική κίνηση στην Καλλιθέα συνοδεύεται από κλιμακούμενες επιθέσεις εναντίον αγωνιστών/στριών του κινήματος και εναντίον μεταναστών/στριών, αποσκοπώντας στην επιβολή κλίματος ωμής τρομοκρατίας στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας.

Δεν θα αφήσουμε τη γειτονιά μας να πέσει στα χέρια των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής ή όποιας άλλης φασιστικής παραφυάδας. Δεν θα αφήσουμε το εργατικό και νεολαιίστικό κίνημα να υποταχθεί στα εθνικιστικά και ρατσιστικά κελεύσματα που φουντώνουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Διοργανώνουμε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του εθνικισμού και του φασισμού το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 6 μμ, στην πολιτιστική αίθουσα του Δήμου Καλλιθέας στην οδό Πλάτωνος 24.

Ενάντια στο ρατσισμό – εθνικισμό που σπέρνει το μίσος και το διχασμό

Ενάντια στις φασιστικές συμμορίες που τρομοκρατούν τις γειτονιές μας

Παλεύουμε για:

Για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ανοικτή και ανεκτική

Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου
ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *