Ο ISIS «έπεσε»: Δεκάδες ταλαιπωρημένα ορφανά αποχωρούν από το τελευταίο προπύργιο του «χαλιφάτου»

Ο Χάρεθ Ναζίμ έφυγε από το τελευταίο θύλακα του αυτοαπακολούμενο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία, μόνος και τραυματισμένος. Το παιδί από το Ιράκ έμεινε μόνο του πριν από δύο χρόνια, όταν ορφάνεψε, κατά τις επιδρομές στην περιοχή που χωρίζει τις δύο χώρες.

Ο 16χρονος αποχώρησε με φορτηγό που τον παρέλαβε από την ερημική περιοχή όπου οι δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ παραλαμβάνουν τους τελευταίους εγκλωβισμένους, είτε υποστηρικτές είτε θύματα του ISIS.

Ήταν σκεπασμένος με κουβέρτα και το πρόσωπό του καλυμμένο με σκόνη και βρώμα, ενώ το κεφάλι του ήταν μπαταρισμένο με γάζες, αφού για να προστατέψει το τραύμα που του καταφέρθηκε προ ημερών.

AP - Παιδιά - Συρία

‘Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο «χαλιφάτο» του στο Ιράκ και τη Συρία και σκότωσε χιλιάδες πολίτες, αποκρούοντας όσους το πολεμούσαν, το παιδί ήταν μόλις 11 ετών. Τώρα, στα 16 του, είναι ένα μόνο από τα δεκάδες παιδιά που αποχωρούν μόνα τους από τη Μπαγούζ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, το οποίο εκκενώνεται από τις συριακές δυνάμεις που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ.

AP - Παιδιά - Συρία

 Περίπου είκοσι παιδιά πέρασαν από την πρώτη γραμμή μόνα τους την τελευταία εβδομάδα. Κάποια ήταν από τη Συρία, άλλα από το Ιράκ, την Τουρκία και την Ινδονησία. Κάποια ήταν παιδιά τζιχαντιστών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την έξοδό τους από την περιοχή.

AP - Παιδιά - Συρία
AP - Παιδιά - Συρία

«Αυτά τα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς ή κάποιον να τους προσέχει. Κάποια από αυτά έχουν μείνει νηστικά για πολύ καιρό», δήλωσε εκπρόσωπος του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού, που διευκρίνισε ότι θα παραδοθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες θα αναλάβουν τη φροντίδα τους.

Πηγή: ant1news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *