Σκοτεινό σχέδιο σκοτεινών κύκλων

Είναι σε εξέλιξη σχέδιο σκοτεινών κύκλων που έχουν άκρες στην κυβέρνηση με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα αποσταθεροποίησης ενόψει εκλογών; Αν πιστέψουμε κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα ενημέρωσης (ντόπια και ξένα), αλλά και συνδικαλιστές από τον χώρο της Αστυνομίας είναι πολύ πιθανό.

• Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Βόλο ανέφερε ότι η μάχη των εκλογών θα είναι μια «δύσκολη μάχη» γιατί, όπως είπε, «το καθεστώς που μας κυβερνά δεν θα φύγει εύκολα». Μα, δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι τα καθεστώτα δεν στήνονται σε τέσσερα χρόνια;

Το ξέρει αλλά κάνει πως δεν το ξέρει. Δεν ξέρει ότι καθεστώς και μάλιστα πολύ σκληρό είχε χτίσει η παράταξή του από τον Εμφύλιο και μετά και δεν είχε διστάσει να οργανώσει ακόμη και δολοφονικό παρακράτος ώστε να αποτρέψει την ανατροπή του; Αν και αγέννητος το ξέρει, αλλά κάνει πως δεν το ξέρει.

Δεν ξέρει ότι το κόμμα του και το άλλο κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, ήταν καθεστώς (τα μοιράστηκαν όλα κι ας σφάζονταν για τα μάτια του κόσμου) τα χρόνια της Μεταπολίτευσης; Το ξέρει αλλά κάνει πως δεν το ξέρει. Απλώς φοβάται ότι το καθεστώς του συναινετικού δικομματισμού που διαθέτει ερείσματα και ισχυρές εφεδρείες κινδυνεύει.

• Μέσα Ενημέρωσης και συνδικαλιστές της Αστυνομίας, με αφορμή τα επεισόδια και τις επιθέσεις που έγιναν σε διάφορους χώρους το Σαββατοκύριακο, επανέφεραν τα φληναφήματα περί ανεξέλεγκτης βίας και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να πατάξει το φαινόμενο γιατί διατηρεί αιμομικτικές σχέσεις με τις οργανώσεις, τις οποίες τμήματα της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια.

Δεν θυμούνται άραγε ότι το φαινόμενο δεν είναι σημερινό και απασχολεί τη δημόσια συζήτηση πολλά χρόνια; Το θυμούνται αλλά κάνουν πως δεν το θυμούνται. Δεν θυμούνται τη φράση που έχουν χρησιμοποιήσει και μέσα ενημέρωσης και κόμματα (από τη δεκαετία του ’80) περί «γνωστών- αγνώστων»; Τη θυμούνται αλλά κάνουν πως δεν τη θυμούνται. Δεν θυμούνται ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1985 είχε απαιτήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου να τελειώνει με το κράτος των Εξαρχείων;

Αυτό όντως μπορεί να μην το θυμούνται γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια, ωστόσο αν ψάξουν θα βρουν τη δήλωση Μητσοτάκη. Από τότε το «κράτος των Εξαρχείων» έγινε, σύμφωνα με τη Δεξιά, «το άβατο των Εξαρχείων», αλλά οι κυβερνήσεις της δεν κατάφεραν να το αλώσουν. Τι να υποθέσει κανείς; Οτι δεν είχαν την πολιτική βούληση να το κάνουν;

• Και βεβαίως από το σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κουφοντίνας. Οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι οι συχνές εμφανίσεις του Δ. Κουφοντίνα (για τις άδειες λένε) έχουν πυροδοτήσει φόβους για επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν από τις φετινές εκλογές. Ποιες είναι οι πηγές τους;

• Ενας ειδικός στην αντιτρομοκρατία (ανώνυμος) ο οποίος σημειώνει ότι «η πρόσφατη επιεικής αντιμετώπισή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης παίζει καλά με τμήματα της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ».

• Ενας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας (κι αυτός ανώνυμος) ο οποίος λέει ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι ασυνήθιστα ανεκτική με τις αντιεξουσιαστικές ομάδες, ίσως επειδή κορυφαίες προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις πολιτικές καριέρες τους ως ακτιβιστές φοιτητές εμπλεκόμενοι σε βία στους δρόμους».

• Ενας πρώην αστυνομικός (επίσης ανώνυμος) ο οποίος υποστηρίζει ότι «αυτές οι ομάδες βλέπουν τώρα τον Κουφοντίνα ως επαναστατικό ήρωα και στην περίπτωση του «Ρουβίκωνα» ως μέντορά τους».

Μια συμβουλή με όλο το θάρρος και τον σεβασμό: δεν χρειάζονται οι ανώνυμοι ειδικοί, όταν υπάρχουν οι επώνυμοι. Δεν είναι ειδικοί, τα λένε όμως σταράτα και ο λόγος τους έχει ειδικό βάρος. Για παράδειγμα: Ζητήστε από τον Αδωνη Γεωργιάδη να επαναλάβει την καταγγελία του ότι «ο Κουφοντίνας από κάπου κρατάει τον Τσίπρα και γι’ αυτό παίρνει συνεχώς άδειες».

Ζητήστε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να σας δώσει τη γραπτή δήλωση που είχε κάνει το 2014: «Ο Τσίπρας προστατεύει την ένοπλη συνιστώσα του κόμματός του». Θα το πράξουν ευχαρίστως και οι δυο. Στοιχεία δεν έχουν, αλλά δεν πειράζει. Σάμπως οι «ανώνυμοι ειδικοί» που επικαλείστε έχουν;

Πηγή: Τάσος Παππάς – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *