Τι ξεχνάνε κάποιοι εξευτελισμένοι φασίστες κάτοικοι της Σάμου – Οταν οι Ελληνες μετανάστες ήταν “βιαστές ανηλίκων”, “δουλέμποροι ανηλίκων”, “βρομιάρηδες”, “σωματέμποροι”.

Του Γ. Γ.

“Ο φασίστας είναι μια μούμια που της φύγαν όλοι οι χυμοί της ζωής, είναι ένας νεκροζώντανος, ένα ζόμπι που πρέπει να ταφεί το ταχύτερο, καταρχήν για λόγους δημόσιας υγείας. Ο φασίστας είναι το άγος και το όνειδος της ράτσας των ανθρώπων, ένα άγος κι ένα όνειδος που ξαπλώνεται σ’ ολόκληρο το ταξικό φάσμα, αλλά που εγκαθίσταται με εντελώς ιδιαίτερη προτίμηση στο κέντρο του, δηλαδή στην περιοχή που καλύπτεται από τον ποικιλότροπο ερμαφροδιτισμό των μικρομεσαίων, απ’ όπου εκπορεύονται ακτινωτά όλες οι συμφορές του κόσμου τούτου”.
Βασίλης Ραφαηλίδης

Την Πέμπτη υπήρχε στον ιστότοπό μας μια ανάρτηση που περιλάμβανε ένα ερωτηματικό: «Δυο μικρά προσφυγάκια πνίγηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Πώς αισθάνονται οι “νοικοκυραίοι” του νησιού με την χθεσινή απόφασή τους;», ήταν ο τίτλος της.Η απάντηση μας ήρθε σήμερα από δημοσίευμα που αναφέρει: “Να συνεχιστεί επ’ αόριστον η αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα για όσο διάστημα γίνονται στο σχολείο μαθήματα και σε προσφυγόπουλα αποφάσισε την Παρασκευή κατά πλειοψηφία η γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου”.

Ε, λοιπόν, οι “γονείς” που πήραν αυτή την απόφαση δεν είναι απλώς ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι καραμπινάτοι φασίστες και τραμπούκοι αφού σύμφωνα με την ίδια είδηση “Λίγοι ήταν οι γονείς που έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο, αντιστεκόμενοι σε φοβίες που έχουν εμφανώς ξενοφοβική αφετηρία και αψηφώντας τηλεφωνικές απειλές και απειλές στο διαδίκτυο προκειμένου να συμμορφωθούν, όπως έχει καταγγελθεί, ενώ είναι γνωστές οι απόπειρες φίμωσης και τραμπουκισμού όσων διαφωνούν σε συνελεύσεις και δημόσιες συζητήσεις”.
Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τίποτα παραπάνω γι’ αυτή την εξέλιξη. Θα επιθυμούσα όμως να είχα την δυνατότητα να έστελνα σε καθέναν ξεχωριστά απ’ αυτούς τους “γονείς” την καταπληκτική έρευνα του “Ιού” -κυκλοφόρησε χτες σαν ένθετο στην “ΕτΣ”- που έχει τίτλο  «Εμείς οι Ελληνες οι “λαθρομετανάστες”».
Που ξέρεις; Πιθανόν ίσως και ελάχιστοι απ’ αυτούς να προβληματιζόταν για την συμπεριφορά τους αν μάθαιναν για το άγριο πογκρόμ και τιςτρομακτικές διώξεις που είχαν υποστεί οι Ελληνες μετανάστες στην Αμερική το 1909. 
Τότε που κάποιοι αντίστοιχοι ρατσιστές, όπως οι σημερινοί στην Σάμο τους απέδιδαν -χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο σε βάρος τους- ότι ήταν“τσαντάκηδες”“βιαστές ανηλίκων”“δουλέμποροι ανηλίκων”βρομιάρηδες”“σωματέμποροι” κ.α.

Φυσικά σήμερα οι ρατσιστές της Σάμου δεν μπορούν να επικαλεστούν κάτι παρόμοιο για τους μετανάστες –θύματα του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού– που μετά από τεράστιες περιπέτειες κατορθώνουν να φτάσουν στο νησί τους.
Κάνουν όπως κάτι εξ ίσου αποτρόπαιο. Στοχοποιούν τα παιδάκια και τις οικογένειες τους, γιατί, λένε, αν τα μικρά προσφυγόπουλα ενταχθούν στηνεκπαίδευση θα αποτελέσουν “άμεση απειλή της δημόσιας υγείας του νησιού μας”. 
Αν αυτοί οι κάτοικοι της Σάμου δεν είναι εξευτελισμένοι φασίστες τότε τι είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *