Δεν είναι δύσκολο να αποκτήσεις καλή, φασιστική, αίγλη…

Σαφώς και είναι τραγική είδηση: Η Αίγλη του Ζαππείου παραχωρείται την ερχόμενη Δευτέρα στη Χρυσή Αυγή, για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές,

Οι ναζιστές και φασίστες δηλαδή ετοιμάζουν γιορτινή σύναξη στην Αίγλη του Ζαππείου. Αντί να είναι εντελώς αποκλεισμένοι οργανώνουν και δεξίωση στο κέντρο της Αθήνας.

Τραγικό; Τραγικό αλλά περιμένετε να δείτε πόσο πιο τραγικά πράγματα είπε στο Lifo ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης, ο κ. Αναστάσιος Πατέλας. 

Καταρχάς σημείωσε πως την είχαν δώσει και παλιά την αίθουσα και οι χρυσαυγίτες αποδείχθηκαν τόσο «πειθαρχημένοι που αφήσανε τις καρέκλες στην ίδια ευθεία». Κι επειδή είναι δημοκράτης, προσθέτει, πως «η επιχείρηση δεν κάνει διακρίσεις και δεν θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις».

Αν τους ενοχλεί που δικάζονται για εγκληματική οργάνωση; Οχι βέβαια. «Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Έχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από ‘κει κι έχουνε δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια» απαντά λες και η Χρυσή Αυγή κατηγορείται για χρέη.    

Διαθέτει ένα ελαφρυντικό ωστόσο (όπως νομίζει) ο κ. Πατέλας. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνουν την αίθουσα σε… μειονότητες». Όπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη Χ.Α. σημαίνει ότι είμαστε φασίστες;». 

Επειδή δέχτηκαν τη Χρυσή Αυγή σημαίνει ότι είναι φασίστες; 
Επειδή δεν θα ξαναπάμε ποτέ στην Αίγλη σημαίνει ότι είμαστε δημοκράτες; 

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *