Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
rekvirona@gmail.com
Για ένα ενωτικό μαχητικό κίνημα των κατοίκων του Βύρωνα που διεκδικεί τα δικαιώματα των πολλών, │στο Οικονομικό-Πολιτικό- Δημοτικό Κατεστημένο, Κόντρα │σε μνημονιακούς νόμους – Κλεισθένη, αντιλαϊκές πολιτικές, │σε Δήμο-Επιχείρηση με πελάτες τους κατοίκους.

Συμπολίτες,
Οι δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, είναι μια πρόκληση τόσο για τον λαό όσο και για το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στους Δήμους αλλά και στην κεντρική εξουσία. Με το θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καποδίστρια, Καλλικράτη και σήμερα Κλεισθένη) έχει ανοιχτεί ο δρόμος για τη μετατροπή των Δήμων σε μηχανισμούς επιβολής μιας άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υποδεικνύεται από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις με τη στήριξη των ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων.

Οι Δήμοι εξελίσσονται σε προέκταση και εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, που τους μεταφέρει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς όμως να τους εφοδιάζει με τους αντίστοιχους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Σ΄αυτές τις εκλογές λοιπόν είναι ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα αγωνιστούν για να σταματήσει η εμπέδωση και εξάπλωση των μνημονιακών και “μεταμνημονιακών” πολιτικών και μέτρων στις τοπικές κοινωνίες.

Για να σταματήσει η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η πλήρης εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, η λειτουργία όλων των κοινωνικών παροχών των δήμων με ανταποδοτικά κριτήρια, η παραχώρηση μιας σειράς υπηρεσιών των δήμων σε επιχειρήσεις.

Για να ανατραπεί η πολιτική που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν όλο και περισσότερο ως επιχειρησιακές μονάδες που χρεώνουν αδρά τους δημότες για τις “υπηρεσίες” που παρέχουν. και αντιμετωπίζουν τους κατοίκους ως πελάτες που θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για να μπει ένα τέλος στην προσπάθεια να ενταθεί και να αυξηθεί η φορολογία των δημοτών, η διάλυση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων μέσω της μείωσης του προσωπικού και της εφαρμογής ελαστικών σχέσεων εργασίας .

Στον Βύρωνα, στην πόλη που ζούμε, υπάρχει ανάγκη μιας ουσιαστικής παρέμβασης στα σχέδια και τις πολιτικές που χειροτερεύουν τη ζωή των πολλών. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να ανατραπούν οι κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές για να βελτιωθεί η ζωή μας. Υπάρχει ανάγκη να παλέψουμε για να το κατορθώσουμε εδώ και τώρα κόντρα και πάνω από αυτές. Υπάρχει ανάγκη να εκφραστούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του κόσμου του μεροκάματου, των ανέργων, της νεολαίας, των ηλικιωμένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων, της γειτονιάς μας.

Συμπολίτες,

Είμαστε ενεργοί πολίτες, άνθρωποι της αριστεράς και των κινημάτων στο Βύρωνα, που ανησυχούμε και αναπτύσσουμε κινηματική δράση. Συγκροτήσαμε μια ανεξάρτητη πολιτική κοινωνική ριζοσπαστική συλλογικότητα .

Θέλουμε να ενώσουμε και να συμπορευτούμε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο πολιτικό, οικονομικό και δημοτικό κατεστημένο, χωρίς να αποτελούμε ιμάντα μεταβίβασης κομματικής γραμμής. Θέλουμε να υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους την καλυτέρευση της ζωής μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Όραμά μας είναι μια πόλη και κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες.

Η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε κατώτερη των αναγκών και των δικαιωμάτων των πολλών. Όχι μόνο δεν εξέφρασε τις αγωνίες των κατοίκων αλλά με την ευθυγράμμισή της με την αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας δεν ήταν δυνατόν να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και να βελτιώσει την ζωή των πολιτών όπως ευαγγελιζόταν.

Πιστεύουμε ότι μόνο η δράση των πολιτών, η κοινή δράση των συλλογικοτήτων μπορεί να επιφέρει πλήγματα στα αντιλαϊκά σχέδια και πολιτικές, να δημιουργήσει ρωγμές και να έχει αποτελέσματα προς όφελος της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Αυτή μας την πίστη θέλουμε να την κάνουμε ενεργή δράση ώστε να συμβάλλουμε όσο μπορούμε να γίνει πράξη, στο βαθμό που μας αναλογεί. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε οι μοναδικοί που παλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε άλλο. Θεωρούμε όμως ότι είναι απαραίτητη η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων για να μπορέσουμε να έχουμε βελτιώσεις στη ζωή μας.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθεί στον Βύρωνα ένα ευρύ μέτωπο συλλογικοτήτων, κατοίκων και δημοτών, μια νέα κινηματική συμπόρευση που θα συγκροτεί μια ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  για την απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου,  για τη λειτουργία των υπηρεσιών του προς όφελος των πολλών,  για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας  για τη δημιουργία κοινωνικών δομών για τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών  για να αποτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, για να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό Για μια πόλη που να μπορείς να ζεις με αξιοπρέπεια και διαρκή βελτίωση των συνθηκών ζωής και να κυκλοφορείς στον Δημόσιο χώρο ελεύθερα, χωρίς να τον λυμαίνονται τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι κατεστημένες νοοτροπίες του ατομισμού.

Με αυτές τις σκέψεις: Απευθύναμε κάλεσμα στις υπόλοιπες αγωνιστικές συλλογικότητες της πόλης μας να διαμορφώσουμε μαζί μια κοινή συναγωνιστική προσπάθεια και κοινή δράση μακράς πνοής και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Καλούμε όλους και όλες που μαστίζονται από τις βάρβαρες πολιτικές, που δεν σωπαίνουν, δεν συναινούν, αρνούνται την υπακοή στις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές να πορευτούμε ΜΑΖΙ.

Δίνουμε το χέρι ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες της πόλης που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής και δημοτικής εξουσίας για να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ ένα αντίπαλο δέος που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους σε μόρφωση, εργασία, ελεύθερο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *