Στον χαβά της σκανδαλολογίας, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Πετσίνης … Ολα τα καλά παιδιά στην πίστα

Εκτός απ’ τις πολιτικές μεταγραφές (η τελευταία εξέλιξη σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η αναμενόμενη, σημερινή ανακοίνωση της “Δημοκρατικής Αριστεράς” του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότισυμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ -υπήρξαν διαγραφές και αποχωρήσεις γ’ αυτή την απόφαση- στα πλαίσια της συγκρότησης μιας ευρύτερης “Προοδευτικής Συμμαχίας”), αυτό που θα δεσπόζει μέχρι και την ημέρα των βουλευτικών εκλογών θα είναι η άκρατη σκανδαλολογία. 

Την “εισαγωγή” την είδαμε με τα δάνεια των κομμάτων, και την υπόθεση του Πετσίτη, ενώ έντονη είναι η φημολογία ότι έρχεται μια “συγκλονιστική” αποκάλυψη για τα λεγόμενα “μυστικά κονδύλια”.

Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει, οπότε όλη η προεκλογική περίοδος θα σημαδευτεί από την μπόχα που θα έρχεται στην επιφάνεια από τα πεπραγμένα του αστικού πολιτικού προσωπικού που για δεκαετίες έχει θέσει τις υπηρεσίες τους -με το αζημίωτο φυσικά- στην διάθεση των πλουτοκρατών.
(Γενικά ο καπιταλισμός αυτό τον ρόλο επιτελεί. Μικρή και ανάξια λόγου είναι η διαφορά ενός υπουργού που λαδώνεται για να εξυπηρετήσει κάποιον καπιταλιστή, και των κυβερνητικών πολιτικών που ληστεύουν ένα λαό για τα συμφέροντα της τάξης των εκμεταλλευτών).

Να επανέλθουμε στο σήμερα. 

Εχουμε γράψει αρκετές φορές ότι το μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης που έμεινε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ είναι οι κοκορομαχίες τους για το πιο απ’ αυτά τα δυο αστικά κόμματα περιλαμβάνει στους κόλπους του τα πιο διεφθαρμένα στελέχη, αφού στην ταξική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί σε βάρος του λαού, συμφωνούν απόλυτα.

Βλέπουμε, λοιπόν σήμερα την έντυπη ναυαρχίδα της δεξιάς του “Πρώτο Θέμα”, να αναφέρεται σε κάποια κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα, η οποία χρημάτισε σε καίριες κυβερνητικές θέσεις και σανδικηγόρος να εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις με κυπριακές εταιρείες που είχαν διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο.

Παρακολουθούμε το “Documento” να κάνει αναφορά σε κατάθεση μάρτυρα για το σκάνδαλο της “Novartis”αφήνοντας χοντρά υπονοούμενα σε βάρος του Αδωνη Γεωργιάδη και του Αντρέα Λοβέρδου.

Και αυτό το γαϊτανάκι της σκανδαλολογίας το θεωρούμε δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε τις βουλευτικές εκλογές.

Οσον αφορά, μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδα του Κώστα Βαξαβάνη, το θεωρούμε εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί αναφέρεται σε μια μεγάλη ληστεία σε βάρος του δημοσίου και του ελληνικού λαού στην οποία είχαν εμπλοκή δυο εθνοπατέρες μας ιδιαίτερου “πολιτικού βάρους”. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Α. Γεωργιάδης και το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Αντρέας Λοβέρδος.

Οπως αναφέρει η κατάθεση του σημαντικού αυτού μάρτυρα στην υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, Γεωργιάδης και Λοβέρδος φρόντιζαν με διάφορους τρόπους να παρακάμπτουν τον νόμιμο τρόπο καθορισμού των φαρμάκων και υιοθετούσαν “αλγόριθμους” που ευνοούσαν την :Novartis”. Συγκεκριμένα ενώ έπρεπε να επανατιμολογούν τα φάρμακα λαμβάνοντας ως τιμή τον μέσο όρο των τριών φτηνότερων χωρών της Ευρώπης, αυτοί επέλεγαν“χειροκίνητες” μεθόδους με άλλα κριτήρια.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, οι μέθοδοι του χρησιμοποιούσαν οι δυο αυτού υπουργοί είχε σαν αποτέλεσμα η Novartis να κερδίζει υπέρογκα ποσά, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν λόγο για μείωση του κόστους των φαρμάκων.

Για την “ψυχή της μάνας” τους, λέτε, να χρησιμοποιούσαν αυτή την μεθόδευση Γεωργιάδης και Λοβέρδος;

Υ.Γ: Ενα άλλο εξ ίσου ενδιαφέρον σημείο απ’ αυτή την κατάθεση αναφέρει για μια εταιρεία επικοινωνίας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη Novartis για να διοχετευτούν τελικά τα χρήματα αυτά στη διοργάνωση του προεκλογικού αγώνα της πρώην γενικής γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ και το “Ποτάμι” Αθηνάς Δρέττα.

Υ.Γ 2 : Τα σύννεφα έχουν καταντήσει πολύ αραιοκατοικημένα οπότε και με αυτές τις αποκαλύψεις δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιος/α να κάνει ανώμαληπροσγείωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *