Μανώλης Πετσίτης: Don’t worry, be… χάπι

Ο φίλος, σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Νίκος Γεωργιάδης καταδικάζεται πρωτόδικα για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Κοινώς, παιδεραστία. Ακόμη πιο κοινώς, γιατί κακοποιούσε αγοράκια. Η ΝΔ, αφού στείλει επώνυμα στελέχη της ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του, απολογείται μονολεκτικά: Πετσίτης.

Ο δικός τους ΚΕΕΛΠΝΟ-Πουλής κινδυνεύει για το μες στης φυλακής τα σίδερα εξαιτίας πολλών και διάφορων και εσχάτως γιατί ο εισαγγελέας ξετρύπωσε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ άγνωστης προέλευσης στον τραπεζικό λογαριασμό του. Η απολογία της νεοδημοκρατικής συντροφιάς, η οποία ελέγχεται για το πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ, πάλι μονολεκτική: Πετσίτης.

Η χώρα βγαίνει με πολύ καλούς όρους στις αγορές, η ανεργία βήμα βήμα μειώνεται, η οικονομία αρχίζει δειλά δειλά να ανασαίνει, οι οίκοι αναβαθμίζουν την Ελλάδα. Το σχόλιο της ΝΔ βαρύ και μονολεκτικό: Πετσίτης.

Ο Τσίπρας με μια κουστωδία καπιταλιστές και δέκα υπουργούς πάει στα Σκόπια. Οι σχέσεις των δύο χωρών –οικονομικές, ενεργειακές, στρατιωτικές, πολιτιστικές, πολιτικές κ.λπ.– αναβαθμίζονται θεαματικά. Το γαρ πολύ της θλίψεως της ΝΔ αποδίδεται με μία λέξη:

Πετσίτης.

Η Novartis κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, το ΚΕΕΛΠΝΟ απειλεί διάφορους «αρίστους», η Δικαιοσύνη ερευνά τον σπόνσορα και κουμπάρο Ευάγγελο Μαρινάκη, ο άγνωστος που έδωσε τα οκτακόσια χιλιάρικα στη Μαρέβα παραμένει άγνωστος, τα κεραμίδια στο σπίτι του Βολταίρου παραμένουν ξεκάρφωτα, οι offshore τους παραμένουν ανώνυμες, τα χρέη της ΝΔ παραμένουν θηριώδη, οι ταμίες της παραπέμπονται μαζί με στελέχη τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια, τα δανεικά του «Κήρυκα των Χανίων» παραμένουν αγύριστα και το σχόλιο των κύκλων του Κυριάκου παραμένει ταπί, ψύχραιμο και εξάπαντος μονολεκτικό: Πετσίτης.

Αηδόνια της ενημέρωσης, μπούφοι της προπαγάνδας, οκτάστηλοι της αντικειμενικότητας και εισαγγελείς του ΔΟΜικού συριζοδικείου, με τη συνδρομή σαλταδόρων του τύπου Είδα Ευρώ Κι Ανέβηκα και Δώστε Μου Εναν Συριζαίο Να Τον Φάω, μοιράζουν απλόχερα το χάπι της λησμονιάς, της χαράς και της αποβλάκωσης με την επωνυμία: Πετσίτης.

Ο Πετσίτης δεν είναι πια μαύρο πρόβατο, σώμα, σάρκα και οστά, σκοτεινή ψυχή, ημίγυμνο σώμα ενδεδυμένο με πετσέτα, φίλος των φίλων, συνεργάτης των συνεργατών, φιγούρα γνώριμη σε ταξικώς ποικίλες φωτογραφίες, αθώος μέχρις αποδείξεως της ενοχής του, ένοχος μέχρις αποδείξεως της αθωότητάς του, VIP θαμώνας του Ρέμου και συνδαιτυμόνας μεγιστάνων.

Είναι χάπι.

Δια πάσαν νόσο, πάσαν μαλακία, παν σκάνδαλο, πάσαν ατασθαλία, πάσαν θολούρα, παν «Noor 1», παν στημένο, πάσαν παραβίαση του Ποινικού Κώδικα, πάντα βιασμό της αλήθειας, παν προϊόν fake news, πάσαν οργή «μακεδονομάχων», πάσαν απολογία όσων ρήμαξαν τη χώρα και πάσαν δικαιολογία όσων σκοπεύουν να την ξαναρημάξουν. Πάσαν μάσα, τελικώς.

Χάπι, μάλιστα.

Don’t worry, be happy, που λένε. Πετσίτης!

Με την εγγύηση της γνωστής εταιρείας Μαρινάκη – Μητσοτάκη.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης – “Documento”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *