Πολιτική εκδήλωση:Σάββατο 13 Απριλίου στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια)

Πολιτική εκδήλωση: 20 χρόνια από τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία

Με την αφορμή των 20 χρόνων από το Νατοϊκό βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας που αιματοκύλησε τους λαούς της και προώθησε σημαντικά την αμερικανο-νατοϊκή κυριαρχία στα Βαλκάνια, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ) σας καλεί να παραβρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια).

Είκοσι χρόνια μετά οι Αμερικανοί, με όχημα το ΝΑΤΟ, επεκτείνουν τις φονικές τους βάσεις στη Βαλκανική, προωθούν συμφωνίες για το σφράγισμα της περιοχής από τη ρώσικη επιρροή (συμφωνία των Πρεσπών, τριμερείς, κλπ), επιχειρούν την ανακοπή της κινέζικης διείσδυσης αλλά και τον περιορισμό των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών. Αλλά και ανοίγουν ξανά το ζήτημα του Κοσόβου και της «ανταλλαγής εδαφών» με κίνδυνο να ανάψει νέα φωτιά σε ολόκληρη τη χερσόνησο.

Είκοσι χρόνια μετά, τα Βαλκάνια συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία συνάντησης του άγριου αμερικανο-ρωσικού ανταγωνισμού. Παραμένουν βυθισμένα στην εθνοτική καχυποψία και μισαλλοδοξία, ενώ οι λαοί τους συνθλίβονται από τις πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Το επικίνδυνο σημερινό σκηνικό αποτελεί εύφορο έδαφος για την ενίσχυση των εθνικισμών και των σωβινισμών που δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των λαών και εξυπηρετούν την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» στη ματωμένη χερσόνησο. Αναδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος των λαών των Βαλκανίων. Οφείλουμε να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη συγκρότηση μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

ΚΚΕ (μ_λ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *