Η πολιτική διαδρομή του νεοδημοκράτη πρώην βουλευτή Χ. Αθανασίου και οι οικογενειακές καταβολές του

Μεγάλος ντόρος έγινε από την απροκάλυπτη παραδοχή του νεοδημοκράτη βουλευτή Χ. Αθανασίου ότι «Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού».
Και προφανώς όσο και αν προσπάθησε στην πορεία να ανασκευάσει τα απίστευτα που είπε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ, σε ρεπόρτερ της ΕΡΤ, το βίντεο είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνείας
Αλλωστε κάτι παραπάνω από μας θα γνωρίζει περί “υπουργικής μίζας” ο πρώην νεοδημοκράτης υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος, σημειωτέον ξεκίνησε σαν ένας φτωχός δικαστής που παντρεύτηκε μια γυναίκα η οποία δεν εργαζόταν, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια ακίνητη περιουσία με έναν μόνο μισθό. (Και φυσικά να αποκαταστήσει και τα παιδιά του, Χριστόφα και Ελένη Αθανασίου που από φοιτητές ακόμα παρουσιάζονται να διαθέτουν πολυτελείς μεζονέτες).

Η δικιά μας όμως τοποθέτηση και σκέψη, δεν εστιάζεται στα όσα είπε ο «μεγάλος». όπως αποκαλούν τον Χ. Αθανασίου στον τόπο της καταγωγής του, ο οποίος εδώ και χρόνια παρουσιάζεται σαν κομματάρχης της δεκαετίας του ’60. Ασυναίσθητα το μυαλό μας πάει σε μια περασμένη ανάρτηση η οποία δεν επικεντρώνεται απλώς στο ποια είναι η πολιτική διαδρομή του κ. Αθανασίου.

Σ’ αυτό το κείμενο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια βιωματική αναφορά που κάνεις ένας σύντροφος για τις οικογενειακές καταβολές που έχει αυτός ο τύπος. Ο πατέρας του, ήταν από τους πιο σκληρούς κομματάρχες της δεξιάς –«Πατούχας» ήταν το παρατσούκλι του- και έχει αφήσει ιστορία στην περιοχή στα μαύρα μετεμφυλιακά χρόνια. (Σαν αρχηγός των “Χιτών” είχε σακατέψει αγωνιστές σε βασανιστήρια και τρομοκρατούσε όλους τους αριστερούς κατοίκους της περιοχής). Οταν τον συνέλαβαν οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του έδειξαν “μεγαλοψυχία”.
και έτσι από τον πατέρα Χίτη περάσαμε σήμερα να έχουμε τον γιο πρωτοκλασάτο σήμερα πολιτικό στέλεχος. Διαβάστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *