Φοιτητικές κινητοποιήσεις και ..Καρατζαφυρέϊκο

Στις 232 έχουν φτάσει οι καταλήψεις σχολών σε όλη την Ελλάδα. «Το φοιτητικό κίνημα από κοινού με όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας θα δώσει τον αγώνα όχι μόνο για την ανατροπή του νόμου – πλαίσιο, αλλά και της κυβέρνησης του μνημονίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ… Αν κάποιες προηγούμενες γενιές δώσανε τη μάχη για ανεξαρτησία και ελευθερία εβδομήντα χρόνια πριν, αν κάποια γενιά αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή της για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, και πάλεψε για δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, ήρθε η ώρα για τη δική μας γενιά να γράψει τη δική της ιστορία», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του «Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης».

Αμεση πληροφόρηση για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις έχει η ιστοσελίδα Εδώ Πολυτεχνείο που επανεμφανίστηκε μετά από πολλά χρόνια  «…με στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση και την πολιτικοποίηση του φοιτητικού κινήματος, της πανελλαδικής και διεθνούς του εμβέλειας», όπως γράφει.

Στο μαύρο μέτωπο που έχει συγκροτηθεί ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές ιδιαίτερα διακριτή παρουσία έχουν τα καλόπαιδα που στελεχώνουν το πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφύρερ. Γραφικό παρόν δίνουν ο βουλευτής-τηλέμπορας Αδωνις Γεωργιάδης που από το βήμα της βουλής τόνισε πως τα μέλη της ΕΑΑΚ είναι «κάτι μαλλιάδες, άπλυτοι, με κάτι τούφες, κάτι τατουάζ που αν τους ρίξεις νερό θα δηλητηριαστούν» -πολύ γέλιο βγάζει ο μπουμπούκος. Δικαιολογημένα τον λατρεύουν οι συντελεστές σατιρικών εκπομπών- και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης που δήλωσε με αφορμή της φοιτητικές κινητοποιήσεις: «Οι κομμουνιστές παίζουν με τη φωτιά. Οσάκις το αποτόλμησαν στο παρελθόν, η ιστορία τιμώρησε τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *