Για τα μάτια του Λαγού

Η ναζιστική οργάνωση έχοντας συμβιβαστεί με την ιδέα πως επίκειται η βαριά καταδίκη της ηγεσίας της ψάχνει τρόπους για να «δραπετεύσει». Ενας από αυτούς είναι η ασυλία που παρέχει το Ευρωκοινοβούλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Μιχαλολιάκος τοποθέτησε τον Ι. Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αποπέμποντας τους Γ. Επιτήδειο και Λ. Φουντούλη που μπορούσαν να τον απειλήσουν στη σταυροδότηση.

Ο αποκλεισμός από το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής τού μέχρι χτες προβεβλημένου στελέχους της Γεώργιου Επιτήδειου είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι η ναζιστική οργάνωση έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως επίκειται η βαριά καταδίκη της ηγεσίας της και επομένως αναζητά τρόπους να «δραπετεύσει», μέσω της ασυλίας που της παρέχει το Ευρωκοινοβούλιο.

Με επιστολή του προς τον Τύπο που φέρει ημερομηνία 23.4, ο αντιστράτηγος ε.α. Επιτήδειος δηλώνει ότι αποχωρεί από τον «Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή» και βάλλει ανοιχτά εναντίον τού μέχρι προχτές «Αρχηγού» του.

Μιλά για «γεγονότα που συνέβησαν στο παρασκήνιο, κατά τα οποία αντιμετωπίστηκα με τρόπο ο οποίος με προσέβαλε, κάτι που δεν ανέμενα», και καταγγέλλει ότι ο Μιχαλολιάκος τού φέρθηκε με «τρόπο απαξιωτικό», με συνέπεια να του «έχουν δημιουργηθεί διλήμματα». Η κατάληξη είναι να δηλώνει ότι «δεν έχει νόημα να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι σε έναν πολιτικό χώρο όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου αλλά άλλα πράγματα».

Η ουσία της υπόθεσης

Και εδώ μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης. Ποια είναι αυτά τα «άλλα πράγματα»; Εξηγεί ο ίδιος: «Το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών, διότι έχω πλεονέκτημα απέναντί τους, λόγω της θέσεώς μου. Οσον αφορά τη μία και μόνο θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εάν υπήρχε, θα τη σεβόμουν. Επίσης, δεν υπήρξε προσωπική συνάντηση με αντικείμενο την υποψηφιότητά μου ή μη. Θεωρώ ότι αυτή τη συνάντηση τη δικαιούμουν».

Με την επιστολή αυτή επιβεβαιώνεται η νέα στρατηγική του Μιχαλολιάκου, ο οποίος τοποθέτησε τον Ιωάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του και μάλιστα θέλει πάση θυσία να τον εκλέξει, γι’ αυτό αποσύρει όσους θεωρεί ότι μπορεί να τον απειλήσουν στη σταυροδότηση. Γι’ αυτό εξάλλου απέκλεισε από το ψηφοδέλτιο όχι μόνο τον Επιτήδειο αλλά και τον Λάμπρο Φουντούλη, που μέχρι πρότινος προβαλλόταν από την οργάνωση ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους.

Ο τρίτος χρυσαυγίτης που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2014, ο επίσης απόστρατος αξιωματικός Ελευθέριος Συναδινός, έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο και έχει ιδρύσει το δικό του «κόμμα», το «ΠΑΤΡΙΕ», και κατεβαίνει τώρα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στις ευρωεκλογές.

Ασφαλώς κανείς δεν θα λυπηθεί τους κυρίους αυτούς που δεν δίστασαν να ταυτιστούν με τη ναζιστική οργάνωση μετά την άσκηση των διώξεων εναντίον της, με αντίτιμο την έδρα στην Ευρωβουλή. Ειδικά η στάση του Γ. Επιτήδειου δεν θα ’πρεπε να ξαφνιάσει κανέναν, εφόσον γι’ αυτόν ισχύει κυριολεκτικά η γνωστή ανατριχιαστική ρήση του «Αρχηγού» («είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, αυτοί είμαστε, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες», (βλ. και το σχετικό βίντεο).

Ο πατέρας του, Αθανάσιος Επιτήδειος, ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα στα Τάγματα Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων (βλ. Ιός, «Από τους γερμανοτσολιάδες στη χούντα», «Εφ.Συν.», 25.10.2014). Το αξιοσημείωτο είναι άλλο: το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος αισθάνεται πλέον υποχρεωμένος να αναδιπλωθεί στο εσωτερικό της μικρής του ηγετικής ομάδας και να σφιχταγκαλιαστεί με τον Λαγό, ο οποίος, όπως έχει ήδη αποδειχτεί στη δίνη της Χρυσής Αυγής, εμπλέκεται με όλες τις «δράσεις» των ομάδων κρούσης του Περάματος και της Νίκαιας και τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Η ταύτιση του Μιχαλολιάκου με περιφερειάρχες (Λαγό, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο κ.ά.), πυρηνάρχες (Πατέλη, Πανταζή κ.ά.), αλλά και φυσικούς αυτουργούς (Ρουπακιά κ.ά.) διατυπώθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο από τον επικεφαλής των υπερασπιστών και αδελφό του, Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί στο σύνολο των 69 κατηγορουμένων στη δίκη, δηλαδή από τον Ρουπακιά μέχρι τον Μιχαλολιάκο, λέγοντας ότι «δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να κάνουν τις πολιτικές επιλογές τους και να κάνουν τους αγώνες τους» (βλ. «Οι 69 της Χρυσής Αυγής», «Εφ.Συν.», 7.3.2019).

Ωμή ομολογία

Αυτή η στάση του «Αρχηγού», η ωμή ομολογία ότι όλοι οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες είναι απόλυτα ταυτισμένοι, επιβάλλεται από τις φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της κλειστής ηγετικής ομάδας. Η επιλογή του Νίκου Μίχου να μεταβάλει την υπερασπιστική του γραμμή και όχι μόνο να διαφοροποιηθεί από τον Μιχαλολιάκο, αλλά να στραφεί εναντίον του «Αρχηγού» και του Λαγού ήταν μόνο η αρχή.

Η αποπομπή πάντως Συναδινού και Επιτήδειου και η δημόσια διαπόμπευσή τους από την οργάνωση συνδέονται και με την πλήρη αναθεώρηση της γραμμής που είχε επιβάλει ο Κασιδιάρης την άνοιξη του 2014 πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Τότε είχαν ήδη προφυλακιστεί ο Μιχαλολιάκος και ο Λαγός, αλλά ο Κασιδιάρης ήταν ακόμα ελεύθερος και είχε επιχειρήσει μέσω των αποστράτων να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της «διεύρυνσης» ως αναχώματος και για δική του προστασία. Ηταν τότε που «αποκάλυψε» το προσωπικό του βίντεο με τον Μπαλτάκο, καίγοντας ένα ισχυρό χαρτί του Μιχαλολιάκου, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ίδιος πίσω από τη θεωρία της «σκευωρίας».

Το ότι η σκηνή με τον Μπαλτάκο ήταν στημένη, το αποκάλυψε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη Βουλή δέκα μέρες μετά τις ευρωεκλογές. Τότε θυμήθηκε ότι συνυπήρχαν με τον Μπαλτάκο στα γραφεία της εγκληματικής ΕΟΚΑ Β’ από το 1973 και ισχυρίστηκε ότι μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, «όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες» (4.6.2014). Επιβεβαίωσε, δηλαδή, άθελά του ο «Αρχηγός» ότι η δήθεν αποκάλυψη Μπαλτάκου ήταν σκηνοθετημένη.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, λοιπόν, στη Χρυσή Αυγή. Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Πηγή: Δημήτρης Ψαρράς – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Μία απάντηση στο “Για τα μάτια του Λαγού”

  1. Σε ένα λευκό μαντηλάκι
    Ζωγραφιστό ένα λαγουδακι
    Έχει μάτια μπιρμπιλωτά
    Και μία μεγάλη καρδιά

    Δεν έτρωγε μόνο καρότα
    Έκανε κατάφαση καθε ρώτα
    Το χει το ταλέντο από τον παππού του
    Φτιάχναν αγωνιστές του μουτου

    Μη πούμε και καμιά κουβέντα κακιά
    Γιατί έχουν ιεραρχία λέει από παλιά
    Είναι γόνος λενε καλός
    Φοβιος και ο γονιός

    Τον καημενο λαγό τον λυπάμαι
    Και με πόνο τον σκέφτομαι όταν κοιμάμαι
    Ένα αθώο παιδί
    Που έκανε τα αμαρτήματά γιορτή

    Ο θεός να τους συγχωρέσει
    Τα κουμουνια πως να τα χωνέψει
    Τον ιδρωσαν τον παππού του πολύ
    Κάναν την γιαγιά μου μουρλη

    Εξερασεν την πίστη στον κοσμο
    Εγενησε κακομουτσουνο μαύρο παιδι
    Εξομολογηθειν στην φυλακή
    Βρε τον καημενο τον λαγό θα το πω

    Μέσα σε ένα κλουβί
    Τον κυνηγαγαμε και τον πιασαμε ολοι μαζί
    Στιφάδο θα σε κάνω με κρεμμύδια
    Να μείνεις με τα δικά σου αρχίδια

    Κικη Ματέρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *