Νίκη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα – Παραδέχονται επίσημα ότι είναι πολιτικός κρατούμενος

 Της Αλέκας Ζορμπαλά

Ο ίδιος εισαγγελέας, που του είχε χορηγήσει τακτική άδεια, είναι ο ίδιος, που πριν λίγο, προέβαλε βέτο στο Συμβούλιο Φυλακών και του απερρίφθη η χορήγηση νόμιμης άδειας, μή λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τη δική του προηγούμενη θετική εισαγγελική πρόταση, αλλά και τις 6 προηγούμενες θετικές ψήφους άλλων εισαγγελέων..

“Γι’αυτό και εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινάω απεργία πείνας” είπε στον εισαγγελέα ο Δ.Κουφοντίνας.

Και όταν ο Δ.Κ. λέει για απεργία πείνας, το εννοεί. Το έχει αποδείξει. Αυτός, κόντρα στη πρεσβεία, στην αγία οικογένεια, στα εξωθεσμικά κέντρα, που δικάζουν και καταδικάζουν πέρα από νόμους, στη κυβερνητική ανοχή και κάλυψη. Μέχρι την τελική δικαίωση.

Β.Κ: Δυο παρατηρήσεις που προκύπτουν αβίαστα. Το ότι ο εισαγγελέας που υπαναχώρησε από την προηγούμενη θέση του, χωρίς να έχει προκύψει κάτι καινούργιο (η τοποθέτηση του Δ. Κουφοντίνα που επικαλείται είχε γίνει στο παρελθόν, πριν μεταταχθεί στις φυλακές της Κασσαβέτειας), δείχνει ότι δέχτηκε πολιτικές παρεμβάσεις. Αλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει.

Ο διευθυντής των φυλακών και η κοινωνική λειτουργός είχαν θετική κρίση για να δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εισαγγελέας αν και αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του, ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει, εντούτοις επικαλέστηκε λόγους ουσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να αναφέρθηκε, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το νόημά της.
Από την πλευρά του κρατουμένου, που ήταν παρών στο Συμβούλιο της φυλακής, φέρεται να προβλήθηκε ο ισχυρισμός πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημα της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Εδώ, επί της ουσίας, έχουμε μια επίσημη παραδοχή, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος και αυτό σημαίνει πολλά.Να θυμίσουμε επίσης ότι για να λάβει τις προηγούμενες άδειες που δικαιούταν -σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους- το μέλος της Ε.Ο 17 Νοέμβρη χρειάστηκε να δώσει σκληρό αγώνα με πολυήμερη απεργία πείνας. Τότε το κατάφερε, το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, γράφει:

«Η νομοθεσία, η δική τους νομοθεσία, κατοχυρώνει ως αποτέλεσμα αγώνων την άδεια στους κρατούμενους. Μια σειρά εισαγγελείς ύστερα πάλι από αγώνες και με τη συμπλήρωση του διπλάσιου χρόνου αιχμαλωσίας από το προβλεπόμενο παραχώρησαν τελικά -κουτστουρεμένες άδειες- και στον Δ. Κουφοντίνα.

Η «αγία» οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τους Μαζικά Μέσα πολέμησαν αυτές τις εισαγγελικές αποφάσεις 6 εισαγγελέων, με αποτέλεσμα η δικαστική μαριονέτα να κόψει σήμερα και δεύτερη επερχόμενη άδεια στη σειρά. Για λόγους φρονηματικούς.
Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, τον τόσο «δημοκρατικό», είναι σαφές. Όμως αυτός που κυβερνάει θα πρέπει να ξέρει: Το Κόκκινο το νήμα δεν κόβεται. Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *