Πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Αδεια ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Εκατοντάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες πορεύτηκαν από τα Προπύλαια προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, φωνάζοντας συνθήματα: «Η δημοκρατία σας είναι μια βιτρίνα, άδεια τώρα στον Κουφοντίνα», «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», «Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες, κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές», «Ούτε σε εξορίες ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές» και άλλα.

Η πορεία κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, υποδηλώνοντας την ευθύνη της κυβέρνησης για το βασανιστήριο της πείνας, στο οποίο υποβάλλεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Κυβερνητικές εντολές εκτελεί ο αντιδραστικός δικαστικός μηχανισμός, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε ισχύ τη φασιστική διάταξη Δένδια που θέσπισε το εισαγγελικό βέτο στις αποφάσεις των Συμβουλίων Φυλακής για χορήγηση άδειας σε κρατούμενους.

Πάνω στην πλάτη του Δ. Κουφοντίνα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παίζει μπιλιάρδο, ικανοποιώντας τις ορέξεις των αμερικάνων επικυρίαρχων, της οικογένειας Μητσοτάκη, των πιο μαύρων κύκλων της χώρας, που δε συγχωρούν στον Δημήτρη Κουφοντίνα το γεγονός ότι δε φτύνει τις ιδέες του, δεν υπογράφει δήλωση μετάνοιας, τιμώντας την παράδοση του επαναστατικού κινήματος και κρατώντας ψηλά την αγωνιστική του αξιοπρέπεια.

Κόβοντάς του το δικαίωμα στην κανονική άδεια, την οποία έχει πάρει έξι φορές ως τώρα, το αντιδραστικό μπλοκ δεν άφησε στον αγωνιστή Κουφοντίνα άλλο μέσο εκτός από την απεργία πείνας, το έσχατο μέσο που διαθέτει ένας κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Γι’ αυτό λέμε ότι τον υποβάλλουν στο βασανιστήριο της πείνας.

Φτάνοντας από την Πειραιώς στο ύψος της Κουμουνδούρου, οι διαδηλωτές βρήκαν μπροστά τους το σιδερένιο φραγμό με τις κλούβες να κλείνουν την πρόσβαση προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, πάνοπλες, με πλήρη εξάρτυση και φορεμένες τις μάσκες, να κλείνουν κάθε εκατοστό οδοστρώματος. Εικόνα ντροπής για μια κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή και για ένα κόμμα που κόπτεται δήθεν για τα κάθε είδους δικαιώματα.

Με τη στάση τους απέναντι σε ένα νόμιμο δικαίωμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι συριζαίοι αποδεικνύουν ότι τα μόνα δικαιώματα που σέβονται είναι αυτά των καπιταλιστών (μεταξύ των οποίων και οι εφοπλιστές που διαθέτουν τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους για τις VIP κουαζιέρες της πρωθυπουργικής φαμίλιας).

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με επισφαλή υγεία μετά την προηγούμενη απεργία πείνας, μεταφέρθηκε από την τέταρτη κιόλας μέρα απεργίας πείνας στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το κίνημα αλληλεγγύης θα συνεχίσει τον αγώνα του.

  • Καθιστούμε την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο.
  • Απαιτούμε να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ η κανονική άδεια που δικαιούται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
  • Να καταργηθεί ΤΩΡΑ το εισαγγελικό βέτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *