Το σόι σου…

Υψηλού επιπέδου συζήτηση στη Βουλή. Οι δύο αρχηγοί, ένα πράγμα δεν μπορούν να αντέξουν: Να θιχθεί η οικογένειά τους. Όλα κι όλα. Προπάντων το σόι. Τα θεία είναι εντελώς προσωπική υπόθεση, αντικείμενο αυτοπροσδιορισμού εξάλλου, άσχετα αν για τα περιουσιακά της Εκκλησίας αρχίζουν κι εκεί τα «γαλλικά». Για την οικογένεια είπαμε, είπαμε και για τη θρησκεία, τι μένει; Η πατρίδα. Ελάτε τώρα, αυτό κι αν είναι αναχρονισμός…

Ας βουλιάζει η χώρα κι η κοινωνία. Ας αλωνίζουν τα τούρκικα πλοία, ας μιλά (ποιος;) ο Αναστασιάδης για «δεύτερη εισβολή στην Κύπρο». Ας συγκεντρώνονται στρατεύματα και απειλές, κι ας υπάρχει μυρωδιά πολέμου στην περιοχή. Το μόνο σχέδιο που έχουν οι πολιτικοί μας είναι να φαντάζονται μια «ασπίδα προστασίας» από τη Δύση, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. Επιβεβαιώνοντας τον καθηγητή που ισχυρίζεται ότι δεν μαθαίνουμε από την ιστορία. Η ιστορία δεν διδάσκει, αλλιώς δεν θα γίνονταν όσα γίνονται. Γιατί να μην «καλύψουν» τις απαιτήσεις της Τουρκίας (σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου), αν για αντάλλαγμα πάρουν την παραμονή της στη δυτική συμμαχία; Τι θα πράξουν οι Έλληνες; Τους έχουμε στο τσεπάκι. Πάιατ και Γιούνκερ ομνύουν για το δίκιο της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά ξέρουν καλά ότι η Τουρκία τούς είναι απαραίτητη. Απαραίτητη, ακόμα κι αν χρειαστεί να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα.

«Το σόι σου». «Εσένα ρε, κι όλο το σόι σου», η απάντηση. Πάρτε 500 ευρώ προεκλογικά, για να συνεχίσουμε εμείς και τα σόγια (τζάκια) να σας κυβερνάμε, στραβάδια. Ελάτε όμως στις εκλογές και ψηφίστε. Νυν, διά της ψήφου, υπέρ πάντων ο αγών! Τα θαλασσοτεμάχια είναι μακριά. Η Κύπρος είναι μακριά και το Καστελλόριζο πιο μακριά από τη Βενεζουέλα. Η Τουρκία θεωρεί πως δεν υπάρχει καθόλου.

Πάρτε 500 (και λιγότερα, όπως οι 120 δόσεις που είναι πολύ λιγότερες) και να θυμάστε: «Οικονομία είναι η τσέπη σας». Άντε, πάτε να ψηφίστε τώρα. Δεν βρίζει ο Πολάκης. Βρίζει ένα ολόκληρο σύστημα την κοινωνία. Οικονομία δεν είναι η «τσέπη», είναι ο τόπος, το μέλλον, η χώρα, η κοινωνία και η συνοχή της. Όλοι μαζί ψηφίζουν το 500άρικο, όπως μαζί έχουν αφαιρέσει όσα όριζαν τα Μνημόνια. Νοιάζονται για την τσέπη μας; Όχι δα.

Ο Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι άρχισε η κάτω βόλτα. Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίωσης πλέον, νόμιζε ότι θα βρίζει, θα λέει ψέματα και όλα θα συνεχίζονται άνετα. Τώρα, του πέφτουν στο κεφάλι ένα-ένα: Του θυμίζουν ηχηρά το Μάτι, του βγάζουν φωτογραφίες από το κότερο, θυμίζουν ιστορίες του σογιού του, όταν βγάζει γλώσσα για τον πλουτισμό άλλων.

Τι τον ενόχλησε περισσότερο; Μα το κότερο φυσικά. Και γιατί; Γιατί αποκαλύφθηκε η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και το άκρως συμβολικό, αφού ο «αρχηγός» τα κάνει όλα αυτά, έχει ρίξει το σύνθημα σε όλους να κάνουμε το ίδιο. Μετά, να κοροϊδεύουμε το πόπολο, να ρίχνουμε ένα επίδομα και να βρίζουμε τους πάντες γιατί είμαστε και «αριστεροί». Το μόνο που τον νοιάζει, είναι ότι αυτά αποκαλύπτονται. Το «επικοινωνιακό». Τώρα, εκνευρίζεται γιατί καταλαβαίνει το κόστος της γνωστοποίησης. Έχουμε και λέμε: Πολάκης, κότερο, Μάτι, Μακεδονικό, σόι. Τα μέτρα δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα. Κι έρχονται κι άλλα…

Ο Τσελέντης, σεισμολόγος και τραυματίας (να γίνει γρήγορα καλά ο άνθρωπος), ίσως εκλεγεί ευρωβουλευτής. Έρχονται όμως σεισμοί στην περιοχή. Σεισμοί μεγάλοι, πολιτικοί, κοινωνικοί, εθνικοί. Στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Κύπρο, το Καστελλόριζο.

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» («ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε»).

Το σόι μας…

Πηγή: “Δρόμος της Αριστεράς”

Μία απάντηση στο “Το σόι σου…”

 1. Το παραπάνω άρθρο σας είναι είναι σημαντικό και εξαιρετικά διαφωτιστικό. Έχω και στο παρελθόν σχολιάσει αμφιλεγόμενα αρθρα σας το οποία με εχουν προβληματίσει και δημοσιοποίησα αυτές τις σκέψεις μου. Όμως στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφιβολίες και παρερμηνείες. Και όπως τραγουδάει ο λαϊκός βάρδος μπαίνω και εγώ στον πειρασμό να επαναλάβω. ” αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές αμφιβολίες τρελλές” .Και τούτο επειδή οταν μεχρι σήμερα μεσολαβούσε στα γραφόμενα σας τέτοιο μπέρδεμα στην χειρότερη εκδοχή, βάζατε θύτες και θύματα στο ίδιο καζάνι. Τ´ωρα όμως ξεπεράσετε κατα πολύ αυτο το όριο και γιαυτο θα σας απευθύνω ορισμένα ερωτήματα.
  Συγκεκριμένα στο άρθρο σας αυτο κονιορτοποιητε κυριολεκτικά την Τσίπρα και του καταλογίζετε κάτι περισσότερα απο όσα του καταμαρτυρούν συλληβδην και αθρόως όλα μαζί τα αγοραία, τα τρισάθλια , τα ελεεινά μέσα πληροφόρησης του νάρκεμπορου, του Αλαφούζου και όλων των άλλων τρωκτικών του δημοσίου χρήματος. Καλά κάνετε. Δεν αναφέρετε όμως ούτε μια και μοναδική λέξη για τον άξιο επίγονο του εφιάλτη και αποστάτη πάτερ φαμίλια του ακατανόμαστου πορφυρογεννητου. ΓΙΑΤΙ. Τι κρύβετε πίσω απο αυτη την επιμελέστατα αποσιώπηση σας; Δεν έτυχε να μάθετε, δεν έτυχε να ακούσετε τίποτε απολύτως για το βίο και τις ημέρες του; Μήπως πρέπει λογω δεοντολογίας να κατέβηκε απο την στρατόσφαιρα που κατοικοεδρευετε για να μάθετε ότι:
  Ο μέγιστος και αντάξιος απόγονος της οικογένειας που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα μας διορίστηκε ομεσως μόλις τελείωσε τις σπουδές του στο αμερικα (που άλλου) με ενα τηλεφώνημα στην Εθνική Τράπεζα σε διευθυντική θέση; Και σαν να μην έφθασε αυτο ευκαιρίας δόμησης έκανε και την λαθροχειρία του; Μήπως πρέπει ναπικεντρωσετε την την δημοσιογραφική έρευνα σας και να δημοσιεύσετε τις σχέσεις του με αφανείς παράνομους χρηματοδότες; Μήπως πρέπει κάτι να μάθετε και να δημοσιεύσετε για τις offshore εταιρείες αυτού και τι κυρίας Γκρομποφσκι (όπως με ςμφαση την αποκαλεί η Ντορα); Μήπως, λέω μήπως, στο καθήκον της αμερόληπτης !!! Ενημέρωσης πρέπει να συμπεριλάβετε και κάποιο δάνειο του, για το Κήρυκα Χανίων, 700.000 ευρώ για το οποίο επι ΕΝΔΕΚΑ χρόνια δεν πλήρωνε ούτε τους τόκους αυτός ο αρχηγός της ΝΔ; Μήπως , μήπως , μήπως, μήπως;
  Δεν θα παραθέσω αλλα τα οποία Ουκ έστιν αριθμός , επειδή, ο Φ ε ι λ ε τ ε να τα γνωρίζετε και θα παρακαλούσα αν θελετε να απαντήσετε στο σχολιο μου. Τέλος θέλω να σας γνωρίσω ευθαρσώς ότι
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ οπαδός του Τσίπρα και αυτόκλητος υπερασπιστής του. Είμαι όμως φανατικός οπαδός του
  ” Φίλος μεν Πλατων φιλτερα δ’ η αλήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *