AΠΟΧΗ, και γι’ αυτόν το λόγο

Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων, που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό που κάνει ο Τσίπρας δεν είναι παρά προεκλογική διαχείριση της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, που έχει στραγγαλίσει εργαζόμενους και συνταξιούχους, που έχει φτάσει τη φορολόγηση σε δυσθεώρητα ύψη και έχει θεσπίσει ακόμα και κεφαλικό φόρο για όποιον έχει ένα σπίτι, στο τέλος μαζεύονται κάποια λεφτά παραπάνω από τα προγραμματισμένα. Από το δεύτερο Μνημόνιο ήδη, οι ιμπεριαλιστές δανειστές και επικυρίαρχοι προέβλεψαν ότι ένα τμήμα απ’ αυτό το υπερπλεόνασμα μπορούν οι κυβερνήσεις να το διαθέτουν με τη μορφή επιδομάτων ή οριακών φοροελαφρύνσεων, για να μπορεί να λειτουργεί και το πολιτικό σύστημα. Να καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι «το παλεύει», ότι δρομολογεί μια πορεία επιστροφής στο 2009.

Το έκαναν οι Σαμαροβενιζέλοι το 2014, όταν μοίραζαν πεντακοσάρικα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές εκείνης της χρονιάς. Το επαναλαμβάνουν οι Τσιπραίοι το 2019, και πάλι λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

«Πήρατε δέκα, επιστρέφετε ένα», λέει τώρα η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας ότι τα ίδια έκανε και αυτή. Την ίδια στιγμή, όμως, υποστηρίζει ότι τα φιλοδωρήματα είναι δική της ιδέα, που της την έκλεψε ο Τσίπρας! Αλλο κομμάτι της αντιπολίτευσης, ο Περισσός, λέει το «πήρατε δέκα, επιστρέφετε ένα», αλλά την ίδια στιγμή συμπληρώνει ότι αυτό το «ένα» είναι αποτέλεσμα των αγώνων που αυτός καθοδήγησε, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να του χαρίσουν την ψήφο τους!

Ολοι παίζουν το ίδιο προεκλογικό έργο, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει και με τα προπαγανδιστικά σοφίσματα που μπορεί να μηχανευτεί.

Κανένας δε θα πει «μην παίρνετε αυτά τα λεφτά» (δικά μας είναι, άλλωστε, όχι δικά τους), όμως η αποδοχή αυτών των προεκλογικών σοφισμάτων θα συνιστούσε ξεφτίλα για την εργατική τάξη, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Θα συνιστούσε εξαγορά ανθρώπων που έχουν αποδεχτεί τη μοίρα των ζητιάνων και είναι έτοιμοι να ευχαριστήσουν διά της ψήφου τους μεγαλόκαρδους άρχοντες.

Αυτή η προσβλητική συμπεριφορά των κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος, που με ψίχουλα φιλανθρωπικού τύπου προσπαθούν να εξαγοράσουν ψήφους, είναι ένας παραπάνω λόγος υπέρ της ΑΠΟΧΗΣ από τις κάλπες τους.

Ετσι κι αλλιώς, το παιχνίδι είναι στημένο. Η ψήφος δεν έχει καμιά αξία. Το πλαίσιο είναι καθορισμένο, το πλαίσιο του μετα-Μνημόνιου, και θα το υπηρετήσει πιστά κάθε κυβερνητικό σχήμα. Αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει -πάντοτε περιλάμβανε- οριακές αλλαγές στο μνημονιακό πλαίσιο και φιλανθρωπικού τύπου βοηθήματα, που δεν αλλάζουν (ούτε καν κάνουν λιγότερο δυσβάσταχτο) το βάρβαρο εργασιακό, συνταξιοδοτικό και δημοσιονομικό καθεστώς.

Η λύση βρίσκεται στους σκληρούς αγώνες για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου μνημονισκού πλαισίου. Δεν μπορεί, όμως, να δώσει σκληρούς αγώνες όποιος τρώει το παραμύθι της κάλπης. Η ΑΠΟΧΗ δεν είναι η λύση, είναι μια δήλωση προθέσεων: έξω από το αστικό πολιτικό σύστημα, σε ρήξη με τις διαδικασίες του, στην προοπτική μιας νέας ταξικής ανάτασης.

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ”

2 απαντήσεις στο “AΠΟΧΗ, και γι’ αυτόν το λόγο”

  1. Το θέμα είναι ότι κάποιοι μπερδεύουν τον σκληρό αγώνα με τον σκληρό άνθρωπο.Διαβάζοντας άρθρα είτε από το ριζοσπάστη είτε από το βαθύ κόκκινο εκλαμβάνεται ο κάθε νοήμων άνθρωπος ότι απευθύνεται σε αξεστες προσωπικότητες.Μου είναι αδύνατον να ενημερωθω από φύλλα του κόμματος.
    Εφαγες παραμμυθα να πούμε χ οντρή..
    Θα σου πω εγώ η Αποχή δεν είναι λυση είναι λύσιμο της φράσης κομμάτι κομμάτι που βάζουν στις αριστερές φυλλάδες το δεν σαν μουρλοχαπο.Θα σου κάνω εγώ το πρεζόνι και το σεο μαζί;
    Δεν θέλω να α πέχω ρε εσύ υπηρέτη του κόμματος μπουχτισες και φτυνουν όλοι τα ψυχολογικά τους γράφοντας ή θέλοντας να ψυχοθεραπευσουν οι ψυχοθεραπευμενοι…Κλεινουμαι με το μύνημα λέει ο ποιητής
    Στην προοπτική μιας νέας ταξικης ανάτασης στην χώρα που το πέρασμα σε κάθε νέα τάξη πραγμάτων είναι ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Welcome to America.
    To να φτάσει κανεις σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση υπάρχουν πολύ τρόποι ένας εκ αυτόν είναι ο εξαναγκασμός…και η επαιτεία….
    Προεκλογική καμπάνια και οικονομικές ενισχύσεις για τα λεφτά του λαού .Μετά λέμε ιδιοπαραγωγη…Αγαπητέ περισσεύει στον περισσό κάτι γομαρια βιδωμενα θα τα εκφρασετε και αυτά;
    Τι να σε κάνει ο λαός “ρέ” κορνίζα;

  2. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ποιο. “ΚΟΝΤΡΑ ” είναι αυτη η πηγή του άρθρου που αναδημοσιεύετε με επικεφαλίδα ” Αποχή και γιαυτον τον λόγο” αλλα είναι κυριολεκτικά αδιανόητο το Βαθυ Κόκκινο να αυτοπαγιδεύεται σε μια τέτοια τερατώδη πλάνη. Εκτός απο την αντίφαση που διατυπώνεται ασύστολα στην τελευταία παράγραφο του καθόλα ύπουλου άρθρου ( Η ΑΠΟΧΗ δεν είναι λύση, είναι μια δήλωση προθέσεων) ακόμα πιο επαίσχυντη και άθλια είναι η διατύπωση, στο ίδιο άρθρο, ότι και ο ” Περισσός” παίζει με προπαγανδιστικά σοφίσματα το ίδιο προεκλογικό έργο της υπόλοιπης Αντιπολίτευσης. Μέγα λάθος, μείζων πλάνη, μέγιστη παγίδα. Το Βαθυ Κόκκινο πρέπει να γνωρίζει ποσά δεινά επισωρευσε και τι βαρύτατο τίμημα επληρωσαν οι τίμιοι, αγνοί ιδεολόγοι κομμουνιστές απο αυτο το τραγικό λάθος της αποχής στο παρελθόν. Μάλλον μια τοποθέτηση της δίκης σας θέσης θα ήταν αναγκαία μετά απο την αλγεινη εντύπωση, που έξ όσων γνωρίζω, έχει δημιουργηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *