Μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ

H κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θεωρεί «Φίλο τον Εχθρό του Εχθρού»!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ξανά το πόσο αδίστακτη είναι. Αυτοί που αιματοκύλησαν τον αγωνιζόμενο λαό μας με τη βάρβαρη βία των ΜΑΤ προκειμένου να περάσουν το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και το σύνολο της αντεργατικής τους πολιτικής συμμαχούν με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ προκειμένου να καρπωθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τον ενεργειακό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου.

Το καλοκαίρι, η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπάθησε προσχηματικά να κρατήσει πολιτική ίσων αποστάσεων απαγορεύοντας με διάφορες προφάσεις και με τις κάνες των όπλων των ΟΥΚΑΔΩΝ του Λιμενικού τον απόπλου των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας που επεδίωκαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, ενώ δήλωναν ότι μέσω του ΟΗΕ θα εξασφάλιζαν τη μεταφορά των πολύτιμων εφοδίων στους εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους. Όμως, με την πρωτοβουλία υπογραφής Επιχειρησιακού μνημονίου Ελλάδας-Ισραήλ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση που είχαν στο Τελ Αβίβ κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης, από την πρώτη στιγμή έκανε σαφή την αυταρχική και φιλοπόλεμη στροφή της ελληνικής κυβέρνησης, που με σαφήνεια τρίζει τα δόντια τόσο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, όσο και σε όσους θεωρεί ανταγωνιστές στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του: «Να μου επιτρέψετε να πω ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ, υποστηρίζουμε το Ισραήλ και υποστηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμά του που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο στην αυτοάμυνα και βεβαίως καταδικάζουμε όλες εκείνες τις τρομοκρατικές ενέργειες από οργανώσεις που δρουν από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον πολιτών του Κράτους του Ισραήλ», τόνισε ο Μπεγλίτης.

Με αυτή του δήλωση ο Π.Μπεγλίτης στρέφεται ενάντια στα κινήματα ειρήνης, στον Στόλο της Ελευθερίας και τους Έλληνες αγωνιστές που βίωσαν την Ισραηλινή Πειρατεία, όπου βρήκαν το θάνατο εννέα Τούρκοι συναγωνιστές, υπέστησαν βασανισμούς και εξευτελισμούς. Στρέφεται ενάντια στον υπερήφανο Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται ενάντια στην πολύχρονη ισραηλινή κατοχή και τα Τείχη του Αίσχους που όρθωσαν οι καταπιεστές του σε Γάζα και Ραμάλα, μετατρέποντας τες στις μεγαλύτερες φυλακές στον κόσμο. Στρέφεται ενάντια στο λαό του Λιβάνου που πάντα βρίσκεται στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού, για τον επιπλέον λόγο ότι πρέπει να αποκλειστεί από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου. Δηλαδή ο Π.Μπεγλίτης ονομάζει «τρομοκράτες» όλους τους αντιπάλους του Ισραήλ και αντικειμενικά το ελληνικό κράτος τάσσεται στο πλευρό του Ισραήλ και ενάντια σε όλα τα κράτη και τους λαούς που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Φυσικά στην λίστα ακολουθεί η Τουρκία, κάτι που έκανε σαφές ο ΥΕΘΑ. Όπως σωστά διατυπώνουν στρατιωτικοί αναλυτές «η δήλωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία προχώρησε ουσιαστικά στην διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Ισραήλ ακριβώς επειδή το τελευταίο  αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την ενέργειά του αυτή. Με αυτή την έννοια η Αθήνα “διέβη τον Ρουβίκωνα” σε ότι αφορά την στάσης της γενικότερα στην Μέση Ανατολή, λαμβάνοντας θέσεις εγγύτερα σε αυτές του Ισραήλ».

Ολοένα περισσότερο και ολοένα συχνότερα ο Π.Μπεγλίτης παρουσιάζεται ως εγγυητής της Ασφάλειας είτε του Κυπριακού κράτους  (π.χ. υποσχόμενος την ενεργοποίηση του παράνομου Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου), είτε του Ισραήλ. Πρόκειται για τα γνωστά νεοταξικά ιμπεριαλιστικά δόγματα που στη λέξη «Ασφάλεια» των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων απειλούν με Προληπτικούς Πολέμους και νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διαιωνίζουν το «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», χαρακτηρίζουν ως «Ασύμμετρες Απειλές» τα μεταναστευτικά ρεύματα των απελπισμένων, τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών, προσφάτως, τις κοινωνικές εξεγέρσεις που προκαλεί η τεράστια οικονομική καπιταλιστική κρίση. Μάλιστα, ο Π.Μπεγλίτης ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης συμμερίζεται το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων φωτογραφίζοντας τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το κόμμα της Μπακογιάννη.

Να θυμίσουμε ότι η υπογραφή του ελληνο-ισραηλινού μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας που θα αγκαλιάσει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα επεκταθεί στη πολεμική βιομηχανία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, διαδέχεται την συμφωνία που είχε υπογράψει ο πρώην ΥΕΘΑ Γ.Αρσένης το 1995 και το οποίο είχε μείνει ανενεργό εξαιτίας των κινδύνων τραυματισμού των ελληνο-αραβικών σχέσεων, με δραματική συνέπεια για το Κυπριακό και Μακεδονικό ζήτημα, που προέτασσε το ελληνικό κράτος. Όμως από το 2005, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει «γη και ύδωρ» στους Ισραηλινούς.  Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποφάσισαν να πάρουν ακόμη πιο ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εξασφάλισαν στον Ισραηλινό στρατό το Στρατηγικό Βάθος που απαιτούσε προκειμένου να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις του για επίθεση ενάντια στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και να εξασκήσει την Πολεμική του Αεροπορία σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300. Αποκορύφωμα ήταν και η γνωστή άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης», που διεξήχθη το 2008, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.

Πρόσφατα, ο Π.Μπεγλίτης ενημέρωσε τη Βουλή ότι «αξιοποιούμε τον εθνικό εναέριο χώρο  και τη στρατηγική θέση της χώρας μας, προκειμένου να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση και της επιχειρησιακής ικανότητας της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας». Δηλαδή, ο ΥΕΘΑ ομολογεί την συμμετοχή της χώρας στο νέο σχεδιαζόμενο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Έχει άραγε κατά νου τις απόψεις της κοινωνίας μας; Αναρωτιέται μήπως για τα δίκαια εκδικητικά συναισθήματα που καλλιεργούνται έτσι σε λαούς που ποτέ δε βρέθηκαν απέναντι στον λαό μας; Ο Κ.Παπούλιας, στην τελευταία επίσκεψη του στην Ραμάλα υπήρξε θύμα της οργής του Παλαιστινιακού λαού!

Το μνημόνιο Στρατιωτικής Συνεργασίας όπως αναφέραμε επεκτείνεται στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τη πολεμική βιομηχανία, αφού σύμφωνα με την πρόσφατη αρθρογραφία υπάρχει έντονο ισραηλινό ενδιαφέρον για την ελληνική πολεμική βιομηχανία που οδεύει σε ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση. Ενδιαφέρον που εκτοξεύεται στο βαθμό που η εξαγορά θα συνδυαστεί με την εξασφάλιση μεγάλων προμηθειών από τον Ελληνικό Στρατό. Εξάλλου η προβολή εκ νέου της «τουρκικής επιθετικότητας» και του κινδύνου «θερμού επεισοδίου» όχι μόνο επιδρά αποπροσανατολιστικά από τα τρομερά κοινωνικά προβλήματα, αλλά αποτελεί το απαραίτητο παραπέτασμα καπνού για να προχωρήσουν σε υπογραφή μεγάλων πολεμικών συμβολαίων.

Η προσοχή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι στραμμένη στα εξής:

*Το AGM-142 Popeye. Έχει σχεδιαστεί για επίθεση ακριβείας εναντίον στόχων από μεγάλες αποστάσεις.

*Τα σύστημα καθοδήγησης SPICE το οποίο τοποθετείται στις βόμβες γενικής χρήσης που υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο (σε μορφή kit) και αυξάνει τρομακτικά τόσο την ακρίβεια προσβολής στόχων εδάφους (απόκλιση τα 3 μέτρα) όσο και το βεληνεκές τους (πάνω από 30 ΝΜ).Αποτέλεσμα είναι η καταστροφή στόχων από απόσταση με λιγότερες δυνάμεις. Το σύστημα SPICE είναι μια συλλογή κατεύθυνσης (Guidance Kit) που προσαρμόζεται σε βόμβες 1000 lbs (MK-83) με την επωνυμία SPICE-1000, καθώς και σε βόμβες 2000 lbs (MK-84/BLU-109) με την επωνυμία SPICE-2000.

*Το Delilah είναι ένα αέρος εδάφους-stand-off βλήμα τύπου Κρουζ που επιτρέπει την προσβολή καλά κρυμμένων απειλών, καθώς και την προσβολή κινούμενων στόχων, καθιστώντας το ιδανικό για την καταστροφή των SAM .Με δραστικό βεληνεκές 250 χιλιόμετρα μπορεί να καταστρέψει στόχους τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά.

*Συστήματα σκόπευσης κατάδειξης (Targeting Pods) τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα αεροσκάφη F-16 να επιχειρούν με απόλυτη ακρίβεια ημέρα και νύχτα.

Η προμήθεια βλημάτων SPICE 1000 και 2000 από το Ισραήλ μέσω διακρατικής συμφωνίας συνολικού κόστους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. Όμως υπάρχουν αρκετοί που θέτουν ερωτήματα γι΄ αυτή την προμήθεια εκφράζοντας τις ενστάσεις τους για τη βιασύνη της ελληνικής κυβέρνησης καθώς τα βλήματα SPICE 1000 και 2000 δεν είναι πιστοποιημένα στα Ελληνικά F-16.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πληρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει βλήματα που μέχρι να πιστοποιηθούν στα F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δε θα μπορούν να αξιοποιηθούν!

ΤΟ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *