Ολοι/ες στον δρόμο -Αδεια τώρα στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα – Πορεία Τρίτη 14 Μάη, 19:00 Προπύλαια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μάη διεκδικώντας την χορήγηση της νόμιμης άδειάς του και την κατάργηση του φρονηματικού εισαγγελικού βέτο. Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου, που πριν ένα χρόνο ήταν θετικός στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα,αποφάσισε προφανώς με βάση την αστική του συνείδησή  να μην επιτρέψει την δίκαιη και νόμιμη 7η άδεια του Δήμητρη Κουφοντίνα. 

Αυτή η διαφορετική, νέα του προσέγγιση, δείχνει πλέον ολοφάνερα ότι το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ , Σοσιαλδημοκρατία – Δεξιά είναι κάλπικο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  (αγαπημένη κυβέρνηση των Αμερικάνων-ΝΑΤΟικων ιμπεριαλιστών) η οποία, διαβεβαίωνε ότι θα καταργήσει το εισαγγελικό βέτο, τώρα σφυρίζει αδιάφορα βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα. Μαζί με την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί και η πίεση του δεξιού κράτους-παρακράτους , προς την ηθική, πλέον από ότι φαίνεται και την φυσική, εξόντωση του απεργού πείνας. Τον χορό σέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση στηριζόμενη από ακροδεξιούς , φασίστες, Μ.Μ.Ε-μεγαλοεκδότες αλλά και κάθε είδους αντιδημοκράτες .

Αυτή είναι η αντιφασιστική-προοδευτική συμμαχία που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αστική τάξη, τους ιμπεριαλιστές και γιατί όχι με το βαθύ ελληνικό κράτος, όπως αυτό έχει εκφραστεί και διαμορφωθεί ιστορικά. Ένα κράτος που πάντα μέσα του συνυπήρχαν οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες, με σοσιαλδημοκρατικά σκουπίδια τύπου ΠΑΣΟΚ. Στην τελική όλοι αυτοί, είναι το μαύρο μέτωπο που επιτίθεται στο δημοκρατικό και κατεκτημένο δικαίωμα του κομμουνιστή-λαϊκού αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, προετοιμάζοντας τον δρόμο για περαιτέρω επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις αγωνιστών, του κινήματος της τάξης και των φτωχών στρωμάτων ευρύτερα.

Έπειτα και από τη νέα απόρριψη της άδειας από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στις 10 Μάη και έχοντας διανύσει ήδη την 11η μέρα απεργία πείνας είναι καθήκον των δυνάμεων του κοινωνικού-ταξικού ανταγωνισμού να συναντηθούν στον δρόμο την Τρίτη 14/05 στα Προπύλαια στις 19:00, και να διεκδικήσουν από κοινού την άμεση χορήγηση άδειας στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Το σύνολο του κινήματος και του προοδευτικού κόσμου πρέπει να αποτρέψει τον βασανισμό του απεργού πείνας και την μαύρη-αντιδραστική πολιτική που μπροστά στην απαίτηση της δήλωσης μετάνοιας, έχει οδηγήσει ήδη τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα στα φυσικά όρια του.

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

Πηγή: distomo.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *