Από τον Κωλέττη στο Μητσοτάκη.

“Κάποια μέρα, ο πολιτικός και συγγραφέας Νικόλαος Δραγούμης (1809-1879) συνάντησε έξω από τη Βουλή τον οπλαρχηγό Θεοδωράκη Γρίβα:
«Έλα μέσα να δεις τι θα κάνω σ’ αυτόν τον ψεύτακα (τον Ιωάννη Κωλέττη). Είκοσι φορές με γέλασε. Θα τον λούσω πατόκορφα και δεν θα τον χαιρετήσω πλέον!»
Και έμπλεως οργής μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Όταν, μετά από ώρα, βγήκε από το γραφείο, ο Δραγούμης τον ρώτησε: «Τον ύβρισες δυνατά;»
Και ο Γρίβας του αποκρίθηκε: «Με γέλασε πάλι! Με έπιασε με τα γλυκά λόγια και είμαι βέβαιος ότι ούτε λέξιν αληθινήν με είπεν!”. (Ιστορικό ανέκδοτο)

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη ήττα που υπέστη το κόμμα του στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Προφανώς αυτό ήταν και μονόδρομος.

Τώρα τι να σχολιάσεις με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Την συντριβή ενός πολιτικού απατεώνα και την αποδοχή που είχε από το εκλογικό σώμα. ένας εκφραστής του πιο άκρατου κοινωνικού δαρβινισμού;

Την εκπροσώπηση στην ευρωβουλή ενός κόμματος που δημιούργησε ένας πατριδοκάπηλος, ακροδεξιός, «πολιτικός ηγέτης» που πουλάει ματζούνια για κάθε νόσο και μαλακία. καθώς και «χειρόγραφες επιστολές του Χριστού» σε τιμή ευκαιρίας;

Το ότι ο Ψινάκης κάνοντας χαβαλέ, κατέβασε ψηφοδέλτιο το οποίο έλαβε περισσότερους ψήφους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και την ΛΑΕ;

Το μόνο θετικό της ιστορίας είναι το εκλογικό ράπισμα που δέχτηκε το ναζιστικό μόρφωμα χάνοντας την μισή δύναμη του.

Η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ κινήθηκε στα προβλεπόμενα πλαίσια, ενώ το αποτέλεσμα για το ΚΙΝΑΛ έδειξε ότι επαναπατρίζει ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους.

Από κει και πέρα ήταν έκπληξη η επίδοση του κόμματος Βαρουφάκη, ενώ η εκλογική εξαφάνιση Λεβέντη, Καμμένου και Θεοδωράκη αναμενόμενη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *