Οι δυο πράσινες ουρές του Μητσοτάκη.- Εμμεση δήλωση προσχώρησης στην Ν.Δ., του Ευ. Βενιζέλου;

“Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ” χαρακτήρισε ο Μπένι τη Φώφη, επειδή τον έδιωξε με τις κλωτσιές από το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος ήθελε να είναι πρώτος στο Επικρατείας, ώστε να μην κουραστεί πολύ να βγει, άλλωστε δεν ήταν και τόσο σίγουρο ότι θα έβγαινε, αλλά η Γεννηματά του είπε να μπει τελευταίος, πράγμα που φυσικά δεν δέχτηκε.
 Έτσι έφυγε. Έφυγε πράγματι; Πάει στη ΝΔ; Θα δούμε. Γιατί πολλά κόλπα έχω δει κι είμαι καχύποπτος.

Η Φώφη πάντως είχε πολλούς λόγους να κάνει τέτοια κίνηση.
Πρώτα απ’ όλα τα σκάνδαλα που είναι μπλεγμένος ο τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Η Γεννηματά ίσως ξέρει περισσότερα για τις αμαρτίες του πρώην υπουργού και σίγουρα θα ήθελε να αποστασιοποιηθεί, αν τελικά ο Άρειος Πάγος δεν είναι Νεοδημοκράτες, που θα ξεπλύνουν τα σκάνδαλα του.
Γι αυτό ίσως και ο τρόμος της για την κίνηση του Τσίπρα σχετικά με τους δικαστές. 

Δεν μπορώ εξάλλου να μη θυμηθώ τη χαρά της Φώφης για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Είχαμε πει πως το ΠΑΣΟΚ χάρηκε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας κι όχι για τα ποσοστά του, που υπολείπονταν από αυτά των προηγούμενωνΕυρωεκλογών, αν και άλλα συγγενικά κόμματα είχαν διαλυθεί, ενώ πολλά στελέχη τους κατέβαιναν με το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ και άλλες καταστρεπτικές δυνάμεις.

Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν είναι το ΚΙΝΑΛ. Ουρά του Μητσοτάκη μάλιστα. Όλες οι μέχρι τώρα δηλώσεις της Γεννηματά ήταν αμέριστη στήριξη στη ΝΔ. Τώρα λοιπόν που γίνονται εθνικές εκλογές, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα συρρικνωθεί κι άλλο.
Από που μπορεί να πάρει ψήφους μπας και η Φώφη κρατήσει την καρέκλα της αρχηγίας; Από το ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι τουλάχιστο υπολογίζει. Μάλλον όμως θα χάσει κι αυτούς που έχει. Προσπαθεί να φανεί πως τάχα διώχνει αυτόν που στήριξε περισσότερο το Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πιθανό να μην μπει Βουλή, με τα τερτίπια που κάνει, καθώς αρκετοί πήγαν στη ΝΔ για να φάνε, ενώ όσοι μένουν, δεν αρκούνούτε για δεκανίκι. Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω πάντως κανένας να τσιμπάει. 

Βέβαια ο κύριος λόγος είναι η καρέκλα. Ο Βενιζέλος, αφού πλυθεί καλά – καλά από το Μητσοτάκη, θα διεκδικούσε ξανά αρχηγία. Γιατί όχι; Όπως είχε πει γι αυτόν ο Ανδρέας Παπανδρέου, “ο Βαγγέλης δεν έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος του κόμματος, έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος”, ακόμα κι αν αυτό είναι τσόντα της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια τσόντα της ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ και με τη Γεννηματά αρχηγό. Αλλά η κουτάλα του αρχηγού είναι σαφώς μεγαλύτερη από των υπολοίπων.

Τα συλλυπητήρια μου σε όσους επιμένουν να ψηφίσουν πράσινα λαμόγια και ουρές της δεξιάς. Τουλάχιστο δεν έμειναν πολλοί, κι όσο πάνε λιγοστεύουν.
Στο μεταξύ ο Βενιζέλος δίνει γραμμή στους δικούς του για στήριξη του Μητσοτάκη. Πολύ θα ήθελε να υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να προσχωρήσει αργότερα σε αυτή και να τρώει, ενώ οι παλιοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ να τον κοιτάνε με ζήλια.

Το στρατηγικό λάθος της Γεννηματά είναι που τα έχει δώσει όλα στο Μητσοτάκη. Πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και προσπαθεί να τον υπηρετήσει από τώρα.
Αν όμως βγει ο Κούλης μόνος, του Φωφή μου, πιστεύεις πως μετά θα σε χρειαστεί;
Συνέχισε όμως να αυτοκτονείς, γουστάρω πολύ.

***

Είναι έμμεση δήλωση προσχώρησης του Ευ. Βενιζέλου στην Ν.Δ.;

Γράφει ο mitsos175

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *