Γ. Βαρουφάκης: Οπαδός του “κοινωνικού … νεοφιλελευθερισμού”, κυνικός πολιτικός σαλτιμπάγκος

Εχουμε ξαναγράψει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε στις ευρωεκλογές το πολιτικό μόρφωμα του Βαρουφάκη ήταν έκπληξη.
Χωρίς να έχει καμιά ουσιαστική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας κατόρθωσε να υπερφαλαγγίσει κατά πολύ κόμματα, όπως του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου και για κάποιο κόσμο να θεωρηθεί η ουσιαστική δύναμη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο πιθανόν είναι, ότι στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούνη, με την πόλωση που θα υπάρξει, να μην μπορέσει να συγκρατήσει ούτε το μισό ποσοστό από το σχεδόν 3% που έλαβε το ΜΕΡΑ25 στις ευρωεκλογές, αλλά αυτό ας το παραβλέψουμε.

Το ότι βγήκε όμως σήμερα, στην τηλεόραση του Σκάι και ουσιαστικά μας παρουσιάστηκε σαν εκπρόσωπος του “κοινωνικού … νεοφιλελευθερισμού” δεν μπορεί να το περάσουμε ασχολίαστο. Οχι φυσικά ότι δεν γνωρίζαμε σε γενικές γραμμές τις απόψεις του.
Μας εντυπωσίασε όμως πόσο κυνικός πολιτικός σαλτιμπάγκος είναι. Απ’ την μια να μας λέει ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., «θα λειτουργήσει θετικά υπέρ κάποιων κερδοσκόπων και καιροσκόπων αντίθετα με τη λαϊκή δεξιά», και απ’ την άλλη, σε σχετική ερώτηση απαντάει ότι το κόμμα του, αν αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, θα μπορούσε να συνεργαστεί «με όλους». «Και με τη Νέα Δημοκρατία (και με τον ΣΥΡΙΖΑ). Με όλους. Όχι με τη Χρυσή Αυγή»,  ήταν η συγκεκριμένη απάντησή του.

Και δεν περνάει παρά ελάχιστη ώρα μετά και ο Γ. Βαρουφάκης κάνει τουιτάρισμα στο οποίο αναφέρει: “Η σύγκρουσή μας με την ΝΔ είναι δεδομένη σε όλα τα μέτωπα … Οραματίζονται φοροαπαλλαγές για την ολιγαρχία σε εργασιακό μεσαίωνα για τους μισθωτούς κι ένα κράτος ζόμπι”.

Και τα γράφει αυτά όταν προηγουμένως, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Κούλη.

Αντε βγάλε άκρια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *