Ας είναι ελαφρύ το πρόγραμμα της ΝΔ που θα μας σκεπάσει

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει, φτωχαδάκια». Κάπως έτσι, θα μπορούσε να αρχίζει ένα ειλικρινές προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα της ΝΔ. Ορθάνοιχτη είναι. Αρκεί να ξέρεις ανάγνωση, γιατί στην τηλεόραση δεν πρόκειται να τη δεις.   Μπορεί οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν συστήσει σε αυτόν και τα στελέχη της ΝΔ, να μην ανοίγουν και πολύ το στόμα τους μέχρι τις εκλογές και να στρογγυλοποιήσουν κάπως και το πρόγραμμά τους, αλλά αυτό είναι τόσο δύσκολο όσο και το να προτείνεις σε έναν εκτροφέα γουρουνιών να κάνει καμπάνια κατά της κατανάλωσης κρέατος.

Μπορεί την παράσταση να έχουν κλέψει, μέχρι στιγμής η Μιράντα Ξαφά, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές, που κηρύττουν μειώσεις συντάξεων και μισθών, πλήρη κατάλυση του κοινωνικού κράτος, κατάργηση των 120 δόσεων, γκρέμισμα δημόσιων νοσοκομείων και… “αιχμαλώτους πολέμου”, αλλά τη δήλωση που συνοψίζει σε λίγες λέξεις, τις πραγματικές προθέσεις της ΝΔ, την έκανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ήδη από το βράδυ των ευρωεκλογών και ας πέρασε απαρατήρητη.

«Το δίλημμα μέχρι τις εκλογές θα είναι: ή είσαι με τα μέτρα στήριξης των αδυνάτων ή είσαι με την ανάπτυξη», δήλωσε με χαρακτηριστική άνεση, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος πολιτικός που την περίοδο εφαρμογής της πιο σκληρής μνημονιακής πολιτικής, είχε δηλώσει: «Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, να πουλήσει το σπίτι του»  

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, ο γιος του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την τριετία 1990-93, θέτει με περισσή σαφήνεια το δίλημμα των εκλογών για το 2019: “ή είσαι με τα μέτρα στήριξης των αδυνάτων ή είσαι με την ανάπτυξη”.

Έτσι, επί λέξει, χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμία ντροπή. 

Πως όμως γίνεται, οι πολιτικοί των κομμάτων  και των οικογενειών που χρεοκόπησαν τη χώρα, να νιώθουν ακόμα παντοδύναμοι μετά από 10 χρόνια της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει δυτικό κράτος μεταπολεμικά; 

Πως είναι δυνατόν, να έχουν το θράσος να αντιμετωπίζουν τις ευπαθείς ομάδες, που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση και παίρνουν κάποιο επίδομα ή είναι πλέον ασφαλισμένοι ιατροφαρμακευτικά, ως “παράσιτα” που εμποδίζουν την ανάπτυξη, ζητώντας μας να διαλέξουμε ποιον θα στείλουμε στην αρένα με τα λιοντάρια; Πως καταλήξαμε στο σημείο να έχει πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός, ο πολιτικός που την τελευταία φορά που ήταν σε θέση κυβερνητικής ευθύνης, η πρώτη του -και τελευταία- σκέψη ήταν: «χμ, ας βγάλω στο δρόμο 15.000 εργαζόμενους με οικογένειες και βλέπουμε»;

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως η δύναμη της προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ είχε υποτιμηθεί. Σε συνάρτηση με την -πρωτοφανή- ανεπάρκεια της κυβέρνησης να προβάλλει το θετικό της έργο, οδηγηθήκαμε στο σημείο η νεοφιλελεύθερη δυστοπία να βρίσκεται προ των πυλών.    Tις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να χτιστεί το αφήγημα για νέο μνημόνιο, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές. Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον αντίστοιχο Μητσοτάκη της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, ο οποίος εφαρμόζοντας το πρόγραμμα, που ευαγγελίζεται εδώ ο πρόεδρος της ΝΔ, κατάφερε να καταστρέψει τα δημόσια οικονομικά και να οδηγήσει τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό πως το Νοέμβριο του 2015, όλο το “μέτωπο της λογικής” με προεξάρχοντα τον Άδωνη Γεωργιάδη, πανηγύριζαν τη νίκη του (νεο)φιλελεύθερου Μαουρίτσιο Μάκρι, στην Αργεντινή… «που κατάφερε να διώξει την Αριστερά».     Τελικά, μέσα σε όλα τ’ άλλα, αποδεικνύεται πως όχι μόνο δεν σηκώσαμε κεφάλι μέσα στην κρίση, αλλά τα πολιτικά “ζόμπι” που χρεοκόπησαν τη χώρα, νιώθουν πως δικαιώθηκαν… και αυτός είναι δύσκολος, πολύ σκούρος λεκές, δεν καθαρίζεται εύκολα! Ο πολιτικός χρόνος την τελευταία δεκαετία ήταν τόσο πυκνός που ούτε καταλάβαμε πως φτάσαμε να διεκδικεί την εξουσία το είδος του χουντοφιλελεύθερου κορπορατιστή. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η ΝΔ του Μητσοτάκη. Πολύ γκροτέσκα. Πολύ κιτς. Πολύ νεοφιλελεύθερη. Πολύ επικίνδυνη. 

Το παρανοϊκό “μέτωπο της λογικής”, οι κρατικοδίαιτοι αντικρατιστές, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, τα ακροδεξιά σκουπίδια που έβαλε στη ΝΔ ο Σαμαράς και συνεχίζει να περιθάλπει με στοργή ο Μητσοτάκης, οι τηλεοπτικοί σελέμπριτιζ και οι απατεώνες του εκσυγχρονισμού, επιβεβαιώνουν πως η μεταπολίτευση δεν τέλειωσε… είναι αντιπολίτευση και θέλει να επιστρέψει περισσότερο διψασμένη για “αίμα” από ποτέ. Το δικό σου αίμα. Και εις χουν απελεύσει…

ΥΓ. Χθες διεγράφη από τη ΝΔ, ο γιος του βασανιστή της Μακρονήσου, Π. Σκαλούμπακα και πολιτικός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστος Σκαλούμπακας, λόγω των χυδαίων και απειλητικών αναρτήσεων που κάνει εδώ και πολλά χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναρτήσεις όπως: «Τη Δεξιά που ξέρατε να την ξεχάσετε. Η ΝΔ θα πάρει 40% και τότε θα γαμήσει κομμουνιστικές κωλοτρυπίδες» ή «ότι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47 – 48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια».

Αν το θέμα δεν το είχε “σήκώσει” -πάλι- η Έλενα Ακρίτα, με δημοσίευσή της στο Facebook, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα διαγραφής όπως και δεν πήρχε τόσα χρόνια. Δεν είναι οι απόψεις του που τον έφεραν εκτός κόμματος, η δημοσιότητα ήταν. 

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Σκαλούμπακας, αλλά το πως τόσα χρόνια ήταν μέλος της. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, σήμερα, στον λογαριασμό του στο Facebook ποστάροντας μια φωτογραφία από το 1975, που απεικονίζει τον ίδιο και τον Κώστα Καραμανλή. «Ο Χρήστος Σκαλούμπακας δεν διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Χρήστος Σκαλούμπακας ΕΙΝΑΙ η Νέα Δημοκρατία»,έγραψε χαρακτηριστικά.  Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του;

Πηγή: Κωνσταντίνος Ταχτσίδης – “Κουτί Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *