Μια “ειδησούλα”, μιας πρότασης, η “εικόνα” του πολιτικού συστήματος

Μια ειδησούλα, που αρκεί μια μοναδική πρόταση για να αναφερθεί μας δείχνει την καλύτερη εικόνα του πολιτικού συστήματος. Αρκεί κάποιος να έχει την δυνατότητα να “διαβάσει” σωστά την “ειδησούλα”.
Αυτή μας γνωστοποιεί: “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.30,  θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ”

Ο “ανώτατος πολιτειακός άρχοντας”, δηλαδή, θα “τιμήσει” με την παρουσία του την Γενική Συνέλευση που κάνουν αυτοί που εκπροσωπούν το συνδικαλιστικό όργανο της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε το παραμικρό. Οι αναγνώστες/ιες μας έχουν την δυνατότητα να “αναλύσουν” την είδηση.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο να επαναλάβουμε δυο προτάσεις:

 Ο κοινοβουλευτισμός, ως κρατικό σύστημα, έγινε η «δημοκρατική» μορφή κυριαρχίας της αστικής τάξης, που, σε ορισμένη βαθμίδα ανάπτυξης, χρειάζεται την επίφαση λαϊκής εκπροσώπησης, που εξωτερικά εμφανίζεται σαν μια μη ταξική οργάνωση «λαϊκής θέλησης», όμως στην ουσία είναι όργανο καταπίεσης και υποδούλωσης στα χέρια του κυρίαρχου κεφαλαίου.
«Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *