Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ! Ακυρώνουμε τους πλειστηριασμούς

Η ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε κίνδυνο. Και ο μόνος που μπορεί να την βοηθήσει είναι ο ίδιος που την βοηθά 6 χρόνια να λειτουργεί το εργοστάσιό της χωρίς αφεντικά. Δεν είναι καμία κυβέρνηση, που υποτίθεται θα έδινε λύση. Δεν είναι κανένας Τσίπρας που το μόνο που έκανε ήταν προεκλογικές επισκέψεις… Δεν είναι φυσικά καμία Νέα Δημοκρατία που το μόνο που μπορεί να φέρει στη ΒΙΟΜΕ είναι μπάτσους. Περισσότερους και από αυτούς που βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πλειστηριασμό για να διαφυλάξει την διαδικασία ξεπουλήματος.

Η κυβέρνηση που σεβάστηκε την ατομική ιδιοκτησία και τους καπιταλιστές σαν ιερές αγελάδες δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο στην περίπτωση της ΒΙΟΜΕ.

Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ΒΙΟΜΕ είναι ο κόσμος της. Οι χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα και παγκοσμίως που στηρίζουν αυτήν την ελπιδοφόρα προσπάθεια με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που στηρίζουν κάθε μικρή και μεγάλη προσπάθεια των εργατών και εργατριών οι οποίοι/ες λειτουργούν το εργοστάσιο.

Οι εργάτριες και εργάτες της ΒΙΟΜΕ απαντώντας στα αφεντικά που πτώχευσαν την εταιρεία με μια απλή φράση: «Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς». Κατέλαβαν το εργοστάσιο και το δουλεύουν καθημερινά με τη συνέλευση του σωματείου ως το κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων. Εδώ και 6 σχεδόν χρόνια, παράγουν προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα στηρίζουν όλα τα κινήματα που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ας τους στηρίξουμε και εμείς

Για αυτούς τους λίγους λόγους και για πολλοίς ακόμα, καλούμε σε συγκέντρωση προκειμένου να ακυρώσουμε τους πλειστηριασμούς που θέλουν να κάνουν στις 20, 27 του Ιούνη , στης 19 του Σεπτέμβρη και στης 24 του Οκτώβρη του 2019.

Αναμέτρηση Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *