Τώρα, να τσακίσουμε τη ναζιστική Οχιά!

Τον Μάιο του 2012, όταν η Χρυσή Αυγή είχε μπει στη Βουλή είχαμε περιγράψει το αποτέλεσμά της με τρεις ομόκεντρους κύκλους: ένας σκληρός ναζιστικός πυρήνας που συγκροτεί τα τάγματα εφόδου και κάνει εγκλήματα με πολιτική βιτρίνα, ένας στενότερος κύκλος ψηφοφόρων της “δεξιάς πολυκατοικίας” και της ιστορικής εθνικοφροσύνης και ένας ευρύτερος κύκλος αγανακτισμένων με το πολιτικό σύστημα ψηφοφόρων. Ο στόχος του αντιφασιστικού κινήματος ήταν να σπάσει τη σύνδεση του ναζιστικού πυρήνα με τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους και να τρομάξει τον στενότερο κύκλο των ψηφοφόρων της δεξιάς πολυκατοικίας, αποτρέποντας την οργάνωσή του στη μιλίτσια της Χρυσής Αυγής και αναγκάζοντάς τον να γυρίσει πίσω στην τρύπα στην οποία κρυβόταν (δηλαδή στη ΝΔ).

Μετά από 7 χρόνια προσπάθειας του αντιφασιστικού κινήματος, εκεί που κάποιοι εκ δεξιών και αριστερών φαντάζονταν “σοβάρεμα” και “κανονικοποίηση” της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα, έχουμε αρχίσει να πετυχαίνουμε απτά αυτους τους στόχους. Τα τάγματα εφόδου έχουν αναγκαστεί να κρυφτούν, οι τοπικές της οργάνωσης υπολειτουργούν, οι ψηφοφόροι της την εγκαταλείπουν μαζικά και σήμερα φτάσαμε στο πολυπόθητο ξήλωμα των ναζί από τη Βουλή.

Όμως, κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ΟΜΩΣ, η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι 160.000 ψήφοι που παίρνει η ναζιστική συμμορία είναι ακόμα πολλές. Ο δολοφονικός μηχανισμός της, αν και βαθιά λαβωμένος, εξακολουθεί να είναι υπαρκτός. Χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια για την καταδίκη της ηγεσίας της στη δίκη, μαζί με την καταδίκη των Ρουπακιάδων, για το κλείσιμο των γραφείων της, για την οριστική διάλυση της ναζιστικής οργάνωσης. Με την ισχύ και τη μαζικότητα του αντιφασιστικού κινήματος, με την κινητοποίηση της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, με τις οργανώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας στην πρώτη γραμμή. Ας μην μας κοιτάξει με συγκατάβαση ο ιστορικός του μέλλοντος γράφοντας για μια χαμένη ευκαιρία. Αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε!

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *