Εργοδότης απειλεί με όπλο εργαζόμενο, γεγονός που παρουσιάζουν σαν μια απλή “εργατική διαφορά! Θα μας τρελάνουν εντελώς!

Μαζί με την κυβέρνηση της δεξιάς ήρθε και η ο εργοδοτικός τραμπουκισμός που παίρνει αδιανόητες διαστάσεις.
Μετά το επεισόδιο στην Κέρκυρα που τσάτσος της εργοδοσίας βασάνιζε μαθητευόμενο μάγειρα με γνώση και κάλυψη από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, όπως γράφτηκε, σήμερα ένα εξίσου εξωφρενικό περιστατικό έρχεται στην δημοσιότητα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ  στο Ηράκλειο Κρήτης ένας εργοδότης καφετέριας τράβηξε πιστόλι και απείλησε εργαζόμενο όταν ο τελευταίος ζήτησε το αυτονόητο: Να του παρέχει ασφάλεια.

Εκτός των άλλων όμως, εδώ προκύπτει και ένα βασικό ερώτημα. Οταν μέλη του “Ρουβίκωνα”, κάνουν μια ακτιβιστική ενέργεια, πετώντας τρικάκια και μπογιές, δημιουργείται ένας ψιλοχαμός. Κινητοποιούνται  άμεσα οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι ασφαλίτες κάνουν “αναγνωρίσεις” των “δραστών” από βίντεο και οι “υπαίτιοι” οδηγούνται να δικαστούν στο αυτοφόρω, για να εισπράξουν ποινές “καμπάνες” από τους δικαστές.
Εδώ όχι μόνο έχουμε μια είδηση σε μονόστηλο, αλλά η υπόθεση παραπέμπεται στις δικαστικές καλένδες και χαρακτηρίζεται “εργατική διαφορά’!!!   

Αναλυτικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει:

Στην καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας περιστατικού απειλής εργαζόμενου από τον εργοδότη του με όπλο, προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά: «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές». 

Άμεσα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού Μιχάλη Ριζικιανάκη, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο εργαζόμενος σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του. 

 Τι καταλαβαίνει ο αναγνώστης απ’ αυτό; Οτι ένας εργοδότης απειλεί με όπλο εργάτη και καμιά αναφορά δεν γίνεται για οπλοχρησία και απειλή. Όλο το θέμα εστιάζεται σε μια “εργατική διαφορά”.
Και καλά οι κρατικοί μηχανισμοί. Το ΕΚΗ δεν έπρεπε να καταγγείλει το γεγονός και να το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *