Πυρκαγιές: Η ψεύτικη προπαγάνδα και ο έλεγχος του λαού μέσω της συγκίνησης

Για τον πυρήνα του προβλήματος των καταστροφικών πυρκαγιών, αυτό δηλαδή που δεν τολμάνε να γράψουν οι καθεστωτικοί δημοσιολόγοι, έχουμε αναφερθεί σ’ αυτή μας την ανάρτηση.
Αν και έχουμε σταθεί στην επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης σ’ αυτό το ζήτημα, δυο επισημάνσεις, παρακολουθώντας το πώς παρουσιάζουν τα ΜΜΕ., αυτές τις ώρες των πύρινο όλεθρο στην Εύβοια.

Η αστική τάξη και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης που ελέγχει το ξέρουν καλά το παιχνίδι. Εχουν επιδοθεί σ’ αυτό δεκάδες φορές σ’ αυτό στο παρελθόν. Κι αυτό ονομάζεται έλεγχος του λαού μέσω της συγκίνησης, (και ποιανού δεν σφίγγεται η καρδιά παρακολουθώντας αυτές τις εικόνες καταστροφής..),  ώστε να μη συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι ατύχημα αλλά έγκλημα. 
Δεν πρέπει να γίνει μαζικά αντιληπτό ότι δεν φταίει ο “κακός μας ο καιρός“, ο “στρατηγός άνεμος”, που θα έλεγε και ένας παλιός πολιτικάντης, αλλά η αντιμετώπιση που έχει διαχρονικά το αστικό κράτος απέναντι στο “ανόργανο σώμα” του ανθρώπου, την φύση.

Μάλιστα τα ΜΜΕ για να δώσουν αληθοφάνεια στην ψεύτικη προπαγάνδα τους και δόσεις κριτικής προς τους διάφορους αρμόδιους. Η απάντηση που παίρνουν είναι τυποποιημένη, με την οποία συμφωνούν φυσικά και οι δημοσιολόγοι: «Τώρα είναι ώρα δουλειάς για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο ώστε να περιορίσουμε τις καταστροφές. Την κριτική θα την κάνουμε μετά … έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα δεκαετιών μπλα μπα».

Και ακριβώς το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί όταν ξεσπάσει το επόμενο πύρινο μέτωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *