Κωνσταντίνος Ζούλας: Ζούλα με, αφέντη, ζούλα με

Υπάρχουν δύο «γιατί» στην υπόθεση Κωνσταντίνος Ζούλας – ΕΡΤ. Το πρώτο αφορά τον ίδιο τον Ζούλα. Με ποια δημοσιογραφική εντιμότητα και ποια πολιτική ηθική, ενώ κατείχε τη θέση του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, δέχτηκε να προταθεί δημόσια από τον Κυριάκο ως νέος πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης; Να ανακοινωθεί μάλιστα ως εκλεκτός της κυβέρνησης προτού καν ανοίξει η κοινοβουλευτική διαδικασία για τη στελέχωση της ΕΡΤ, κατά την οποία υποτίθεται ότι οι πάντες μπορούν να λάβουν μέρος αν διαθέτουν τα προσόντα που ζητάει ο νόμος; Πού ακούστηκε, τέλος πάντων, και πώς το χώνεψε κοτζάμ γκουρού της αντικειμενικής δημοσιογραφίας να κυλιέται στο ρεζιλίκι υπό τον τίτλο: Ζούλα με, αφέντη, ζούλα με;

Το δεύτερο «γιατί» αφορά τον Μητσοτάκη. Εντάξει, την έκανε την ΕΡΤ τρεις παράδες όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Μέχρι εμπάργκο το πήγε. Αμέσως μετά τις εκλογές στέφθηκε μονάρχης της. Ξεφορτώθηκε ανεπιθύμητους. Εδωσε σήμα στη «γαλάζια φρουρά» του ραδιομεγάρου να δώσει τον αγώνα τον καλό, για να αποκατασταθούν εκεί ο νόμος και η τάξη. Αλλά τον Ζούλα; Τον άνθρωπο που ήταν από τους βασικούς αυτουργούς της μητσοτακικής προπαγάνδας; Τον δημοσιογράφο που αφού υπηρέτησε για χρόνια στην «Καθημερινή» του Αλαφούζου, πέρασε στα υμνολόγια για τον… μεγάλο ηγέτη; Καμιά ντροπή, καμιά ευαισθησία, καμιά δεύτερη σκέψη για το ότι ακόμη και ο γιος του Στάμου Ζούλα δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμιος;

Μπα. Οταν εκτελείται επέλαση στην ΕΥΠ, στο Μαξίμου, στα υπουργεία από σόγια, κολλητούς, κουμπάρους συμφερόντων και εκπροσώπους αρχόντων, για την ΕΡΤ θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου; Πάρ’ τον ένα και χτύπα τον άλλο και οι δυο τους ψέκασαν, σκούπισαν, τέλειωσαν και αναλαμβάνει πρόεδρος ο Κωνσταντίνος. Και κράζουν οι παπαγάλοι: «Αφήστε να δούμε τι θα κάνει»! Τι θα κάνει δηλαδή, ρε φίλε; Θα σηκώσει ανάστημα στον Κυριάκο; Θα αλλάξει επί το πλουραλιστικόν την ΕΡΤ που αμέσως μετά τις εκλογές έγινε ντουντούκα του Κυριάκου; Του Κυριάκου, όχι της ΝΔ. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος του Μητσοτάκη με βούλα, υπογραφή, αμοιβή, φιλοδοξίες. Περιμένουμε να ασκεί αντικειμενική δημοσιογραφία απέναντι στην κυβέρνηση και στους αντιπάλους της; Ελεος!

Το θράσος τους όμως αξίζει να σημειωθεί. Στα παλιά τους τα παπούτσια το ηθικόν του πράγματος και το αντικειμενικόν του θύματος -της ΕΡΤ. Στα ακόμη πιο παλιά εμείς όλοι. Συμπεριφέρονται σαν αφεντικά, με την αρραγή στήριξη του συνόλου σχεδόν των συστημικών ΜΜΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι αισθάνονται αφεντικά. Και σ’ όποιον μαύρο δεν αρέσει, ας πάει στην Αφρική. Τα αφεντικά δεν βλέπουν κανένα λόγο να κάνουν ό,τι κάνουν στη ζούλα. Προτιμούν να τα κάνουν με τον κάθε υπάκουο Ζούλα.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης – Documento

Μία απάντηση στο “Κωνσταντίνος Ζούλας: Ζούλα με, αφέντη, ζούλα με”

  1. Είναι οντως πρωτοφανές και δεν θα ήταν δυνατόν, ακόμα και με το νόμο των πιθανοτήτων, να έχουμε τέτοια απίστευτη σύμπτωση. Ο Ζουλας, όνομα και πράγμα, να τοποθετηθεί στη ζ ο υ λ α ελεω του αρχιδιεφθαρμενου, τρισάθλιου και ελεεινού καταστροφέα των πάντων, επικεφαλής στην ΕΡΤ. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην νεότερη ιστορία της Πατριδος μας, οποιαδήποτε κυβέρνηση να διέλυσε, να κατεδάφισε, να κατέστρεψε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο. Αδιανόητα εγκλήματα. Κατάργηση πλήρης και ολοκληρωτική εργατικών νόμων . Παρανομίες απίστευτες. Κατάλυση του Συντάγματος σε πολλές περιπτώσεις. Εγκαθίδρυση συγγενικής συντεχνίας στον στενό κύκλο των εμπίστων του νέου πορφυρογεννητου Λουδοβικου της Μητσοτακαιικης μαφιόζικης συμμορίας. Και όλα αυτά στο όνομα της ανασυγκρότησης του κράτους, ενω τα φιλικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναπέμπουν Δεήσεις στον άπλυτα διεφθαρμένο Κουλη, επειδή ορέγονται παλι νέο ληστρικό φαγοπότι απο το δημόσιο, οπως και παλιά με ΚΕΕΛΠΝΟ και αλλους κρατικούς οργανισμούς. Η εκδικητική τους μανία είναι κυριολεκτικά απερίγραπτη και επιδίδονται σε αυτη με αληθινή λύσσα. Ενω εμείς παρακολουθούμε με μια παθητική μακαριότητα τον χαλασμό. Ν Τ Ρ Ο Π Η και. Α Σ Χ Ο Σ για όλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *