Πόσοι εν δυνάμει δολοφόνοι μπάτσοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας;

Γράφαμε χτες για την τραμπούκικη, συμπεριφορά μπάτσων σε γυναίκα γιατρό στην Ψυχιατρική του Θριασίου, όταν αυτή ζήτησε από αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου ασθενούς να μην οπλοφορούν μέσα σε ψυχιατρικό τμήμα με άλλους 30 ασθενείς.

Το θέμα πήρε διαστάσεις με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας να εκδίδει καταγγελία στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται: «Σε κάθε περίπτωση, η “επιχείρηση” σύλληψης της ιατρού αποτελεί ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρβασης καθήκοντος. Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν παρόμοιες πρακτικές αστυνομικών που απειλούν συναδέλφους, παρεμβαίνουν στο έργο τους, τους εξαναγκάζουν να εξετάσουν ασθενείς παρουσία ενστόλων.
Τέτοιες βαθιά αντιδραστικές μέθοδοι δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες».

Εδώ όμως προκύπτει ένα εξ’ ίσου σοβαρό θέμα. Δηλαδή, το πόσοι εν δυνάμει δολοφόνοι μπάτσοι, οπλοφορούν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
Και το λέμε αυτό γιατί απ’ το 2006, η τότε κυβέρνηση αναγκαζόμενη να συμμορφωθεί με τις διεθνής υποδείξεις φτιάχνει μια υπηρεσία η οποία υποτίθεται θα έλεγχε αν οι μπάτσοι είναι ικανοί να φέρουν όπλο.
Στελεχώνεται με κατάλληλους επιστήμονες οι οποίοι θα έκαναν ψυχομετρικά τεστ στους αστυνομικούς για να διαπιστωθεί αν είναι ικανοί να οπλοφορούν. 

Ξεκινάει την λειτουργία της η υπηρεσία αυτή το 2009 και τα πρώτα αποτελέσματά της φέρνουν πανικό στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας. Σε δημοσίευμα εφημερίδας τότε τονιζόταν: «Πριν καλά -καλά αρχίσουν τα ψυχομετρικά τεστ για τους αστυνομικούς τρεις από αυτούς έχουν κριθεί από τους ψυχολόγους ότι “κακώς φέρουν όπλο”. Το ανησυχητικό είναι ότι από τα τέστ έχουν περάσει μόλις 50 αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν κυρίως σε τμήματα στο κέντρο της Αθήνας».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πρώτα τεστ μας έδειξαν ότι αναμεταξύ μας κυκλοφορούν και οπλοφορούν πάνω από 3.000 μπάτσοι εν δυνάμει δολοφόνοι.
Αλλάζει η μεθοδολογία των τεστ με ειδικούς επιστήμονες να καταγγέλλουν σαν “διάτρητο το σύστημα των ψυχιατρικών και ψυχολογικών εξετάσεων αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ”.

Το ίδιο θέμα ξανάρχεται στην επικαιρότητα πριν από δυο περίπου χρόνια όταν μπάτσος σκοτώνει τη σύζυγο, την πεθερά και την κόρη του, ενώ στη συνέχεια αυτοκτονεί.
Και μπορεί να έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τον απαιτούμενο έλεγχο για την ικανότητα των μπάτσων να οπλοφορούν, τα επίσημα στοιχεία τους όμως μας δείχνουν την πραγματικότητα.
Ούτε οι μισοί αστυνομικοί δεν έχουν υποστεί αυτό τον προσχηματικό έλεγχο, ενώ από όσους μπάτσους υπέστησαν αυτή την διαδικασία μόνο 350 αφοπλίστηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *