Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πατέρας του ζητούσε να υπάρξουν νεκροί διαδηλωτές. Ο ίδιος νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση των μπάτσων.

Οπως ακριβώς υποθέταμε -είχαν κυκλοφορήσει εξ’ άλλου οι σχετικές πληροφορίες- στο κείμενο μας «Το ζήτησε ο μπατσοσυνδικαλιστής Σ. Μπαλάσκας, γίνεται νόμος – Στο στόχαστρο ο “Ρουβίκωνας“», είναι οι αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα (στο άρθρο 187) που προωθεί η κυβέρνηση. Οπως γράφει στο «Βήμα της Κυριακής», ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, φτάσαμε στο σημείο η φυσική ηγεσία της αστυνομίας να νομοθετεί! 

Και δεν κάνουμε πλάκα. Αποκλείεται, νομίζουμε, να ξέφυγε η σχετική διατύπωση από έναν τόσο έμπειρο δημοσιογράφο. Απλώς εντελώς απροκάλυπτα στο νέο κράτος της σκληρής δεξιάς που θεμελιώνεται, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα!  
Μας αναφέρει την “καθοριστική αλλαγή στον νέο Ποινικό Κώδικα, (στο άρθρο 187)”, και μας γράφει ότι την“προωθεί η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να περιορίσει τη δράση του Ρουβίκωνα”!!!.

Με απλά λόγια. Μπατσοσυνδικαλιστές και βαθμοφόροι της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο να φτιάχνουν νόμους (!!!) για να “αντιμετωπιστεί”, υποτίθεται η δράση της αναρχικής ομάδας. 

Η συγκεκριμένη προσθήκη στο άρθρο 187 του Π.Κ θα αναφέρει: «Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος-μέλος ένωσης και οργάνωσης που δημιουργήθηκε για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται φθορά ξένης ιδιοκτησίας (δημοσίων ή ιδιωτικών εγκαταστάσεων), διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παρακώλυση των συγκοινωνιών και διατάραξη της οικιακής και κοινής ειρήνης και παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων». 
Μ’ αυτή την νεφελώδη διατύπωση που οι δικαστές μπορεί να “χωρέσουν” τα “πάντα όλα”, που θα έλεγε και ο Αλέφαντος, μέσα, ετοιμάζονται ναθωρακίσουν το νομικό τους οπλοστάσιο και να κλείσουν στην φυλακή τα μέλη του “Ρουβίκωνα”, που θα συλλαμβάνονται σε κάποια ακτιβιστική δράση της συλλογικότητάς τους.

Υ.Γ: Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι ότι ο Κυριάκος, σέβεται την οικογενειακή του παράδοση. Ο πατέρας του, Κώστας Μητσοτάκης, ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολιτευτικής περιόδου, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσε να διαταχθούν οι μπάτσοι να ανοίξουν πυρ στους διαδηλωτές που θα πολιορκούσαν το κοινοβούλιο –την εποχή της ψήφισης του πρώτου μνημονίου- και να υπάρξουν και νεκροί!!! Ηταν ο ίδιος που είχε πει απευθυνόμενος στους μπάτσους: «το κράτος είστε εσείς», στα “όργανα της τάξεως”, που μακέλευαν διαδηλωτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *