Στέλιος Καζαντζίδης: Η γέννηση ενός “μύθου” (2 μοναδικά βίντεο, αφιερωμένα στην ζωή και το έργο του)

Φονιάδες μονοπώλια 
παντού φωτιές ανάβουν, 
μας καίνε, μας δικάζουνε 
και την ψυχή μας βγάζουνε 
και ζωντανούς μας θάβουν.
Ποδοπατούν αλύπητα
τ’ ανθρώπινο το σώμα, 
στο άγνωστο βαδίζουμε
κι όνειρα πια δε χτίζουμε, 
μας κλείνουνε το στόμα.

Έρχονται χρόνια δύσκολα. Τραγούδι του Μάκη Ερημίτη σε ερμηνεία του Στέλιου Καζαντίδη.

Σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου του 1931, γεννήθηκε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Τι να πεις γι’ αυτόν τον τεράστιο ερμηνευτή με τις δύο χιλιάδες δίσκους και τα τεσσεράμισι χιλιάδες τραγούδια που δύσκολα θα υπάρξει παρόμοιος του στην ελληνική δισκογραφία.
Η βαθιά εκφραστική του φωνή, τραγούδησε τα βάσανα του λαού, τον πόνο του, τους νταλγκάδες του.

Στα 50 χρόνια της καλλιτεχνικής παρουσίας του ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Μητσάκη, Καλδάρα, Παπαγιαννοπούλου, Δερβενιώτη, Βίρβου, Κολοκοτρώνη, Καραπατάκη, Μπακάλη κ.ά., ενώ έγραψε και δικά του τραγούδια.

Είναι πραγματικό «διαμάντι» το αφιέρωμα που είχε κάνει στον μεγάλο λαϊκό βάρδο μας Στέλιο Καζαντζίδη, o τηλεοπτικός σταθμός “902”.

Παρ’ όλο που το βίντεο που παραθέτουμε είναι πολύ μεγάλο –έχει διάρκεια μια ώρα και 45 λεπτά– αξίζει να το παρακολουθήσετε.
Θα ακούσετε σπάνιες εκτελέσεις τραγουδιών από το Στέλιο, αρκετές συνεντεύξεις που αναφέρονται σ’ αυτόν τον καλλιτέχνη και θα παρακολουθήσετε μοναδικά βίντεο και εικόνες που «ντύνουν» αυτό το αφιέρωμα που έχει τίτλο «Τ’ αχνάρια ενός μύθου».

 Επίσης δείτε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών που φωτίζουν την διαδρομή του υπέροχου αυτού ανθρώπου και αξεπέραστου ερμηνευτή. Ενα θαυμάσιο ταξίδι ανάμεσα σε ρομαντικές εικόνες εποχής και μεγάλα ιστορικά γεγονότα.Με 84 τραγούδια, σταθμοί της πολυσήμαντης διαδρομής του.Το βίντεο που φτιάξαμε είναι συρραφή τεσσάρων 55λεπτων ντοκιμαντέρ σε DVD μέσα από το οποίο ο κορυφαίος ερμηνευτής μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να μας δείχνει το μέλλον. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *