Αφού το λένε τα “πατερικά γραπτά” η ρητορική μίσους, από ρασοφόρους, είναι στο ακαταδίωκτο.

Οχι μόνο μας έπιασε αδιάβαστους, αναγνώστης μας από την Κύπρο, αλλά μας θέτει και ένα πολύ εξειδικευμένο ερώτημα που προς το παρόν, αδυνατούμε να το απαντήσουμε.

Μας βρήκε ανημέρωτους, στο ότι οι δικαστές στην Κύπρο δεν εντόπισαν να περιέχει κανένα ποινικό αδίκημα στο κήρυγμα που είχε κάνει προς το χριστεπώνυμο ποίμνιο ο δεσπότης Μόρφου και είχε δημιουργηθεί σάλος.
Θα θυμάστε πιστεύουμε το τροπάριο του με την “θρησκευτική διατριβή” για το ότι «ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε».
Πέρα του γεγονότος ότι αυτή η εκδοχή έγινε αποδεκτή από 52 καταξιωμένους επιστήμονες, και οι Κύπριοι δικαστές θεώρησαν θεόπνευστες αυτές τις εκτιμήσεις και δεν προσάπτουν στον μητροπολίτη, το παραμικρό αδίκημα.
Ο επιστολογράφος μας στέλνει την διεύθυνση βίντεοστο οποίο ακούμε αυτόν τον δεσπότη να μας λέει ότι «οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μια μπόχα» και ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να “θεραπευτεί” διά της πίστης και προσευχής, ώστε οι “ασθενείς” να “ευωδιάζουν”!
Απίστευτα για μας πράγματα!!!

Ο ίδιος αναγνώστης μας, επίσης, μας παραθέτει την σχετική ανακοίνωση της ΛΟΑΤΙ Κύπρου από την οποία πληροφορούμαστε ότι βασικό ρόλο στην αθώωση του παπά έπαιξε ο ισχυρισμός του ότι οι απόψεις που εξέφρασε ήταν βασισμένες στα λεγόμενα του Αγίου Πορφυρίου.
(Οπότε τί να έκαναν οι δικαστές; Να δίκαζαν στο πρόσωπο του δεσπότη έναν άγιο της ορθοδοξίας;).

Παραθέτουμε αρχικά την ανακοίνωση της ΛΟΑΤ Κοινότητας, και μετά θα σας ζητήσουμε την βοήθεια σας μήπως μπορείτε εσείς να απαντήσετε σε ένα ουσιαστικό ερώτημα που διατυπώνει ο αναγνώστης μας.

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου εκφράζει την βαθύτατη της απογοήτευση για τη μη εύρεση ποινικού αδικήματος από την Αστυνομία Κύπρου, αναφορικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου για την ομοφυλοφιλία.
Οι ανακριτές δήλωσαν ότι οι αναφορές που έγιναν δεν ήταν μέρος της κύριας του ομιλίας αλλά απάντηση σε σχετική ερώτηση και ταυτόχρονα ανάφεραν ότι οι δηλώσεις του ήταν βασισμένες στα λεγόμενα του Αγίου Πορφυρίου.

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου αναρωτιέται κατά πόσο μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί λόγια μίσους από πατερικά βιβλία και ακολούθως να αθωώνεται με το δικαιολογητικό ότι δεν είναι δικά του. Γιατί αν ισχύει αυτό, τότε υπάρχει κι άλλη μπόλικη ρητορική μίσους στα πατερικά γραπτά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας κι εμείς καλό είναι να γνωρίζουμε ότι πρέπει να την υποστούμε αγόγγυστα!

Όπως διαφάνηκε, οι ανακριτές συμπέραναν ότι: όταν τα λόγια μίσους είναι παρμένα από «Άγια στόματα», τα καθιστά λιγότερο ομοφοβικά και μισάνθρωπα.

Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι με τη συνέχεια της ποινικής έρευνας, τόσο η Νομική Υπηρεσία όσο και ο Γενικός εισαγγελέας, θα είναι σωστοί απέναντι σε σχόλια που είναι ξεκάθαρα ομοφοβικά και αποτελούν τρανταχτή ρητορική μίσους.

Πάμε τώρα στο καίριο ερώτημα που σας λέγαμε. Στο ευαγγέλιο ακούμε τον ίδιο τον Χριστό να μας λέει: «Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν · οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν. Ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς · καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ» 
(Ματθ. ι΄ 34-36).

Αν εγώ, αναρωτιέται ο αναγνώστης μας, κάνω κάποια απ’ τα παραπάνω που διδάσκει ο Κύριος θα είμαι καλός χριστιανός και υπεράνω του νόμου; Υποθέτω, προσθέτει ο επιστολογράφος μας οι θεϊκοί νόμοι υπερτερούν τους κοσμικούς.

Εμείς απάντηση δεν έχουμε. Εσείς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *