“Περίεργες” αναφορές για την υπόθεση κλοπής πολεμικού υλικού στην Λέρο.

Χτες ακούσαμε φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο -τον Μ. Κοττάκη στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Realfm- να μας λέει ότι η απώλεια στρατιωτικού υλικού από την  βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην  Λέρο, του θυμίζει την “υπόθεση Συκουρίου“.(Ηταν μια απόλυτα σχεδιασμένη και επιτυχημένη δράση της  Ε.Ο 17 Νοέμβρη, όταν μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας και απαλλοτρίωσαν μεγάλο μέρος οπλισμού ανάμεσα σ’ αυτό και αντιαρματικές ρουκέτες).

Στο ίδιο μοτίβο σήμερα κινούνται μια σειρά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εφημερίδων. Μάλιστα το δημοσίευμα της “Καθημερινής” ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται που εξετάζονται είναι  “η επιχείρηση να έγινε από πρόσωπα που συνδέονται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση”, επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο σημερινό του briefing.

Ιδιαίτερες πληροφορίες δεν έχουμε. Οταν ακούμε όμως δημοσιοκάφρο, ο οποίος αποτελεί παπαγαλάκι των κατασταλτικών μηχανισμών, να επαναλαμβάνει το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, με πιο “αναβαθμισμένο” τρόπο, έχουμε κάθε λόγο να προβληματιζόμαστε.

Κι ενώ την εμπλοκή της “τρομοκρατίας” η εφημερίδα του Αλαφούζου την θεωρεί το “πιο απαμακρυσμένο προς το παρών σενάριο” που εξετάζουν οι αρχές, ο δημοσιοκάφρος μας είπε άλλα.
Η πιο πιθανή εκδοχή, ισχυρίστηκε, είναι αυτή που αναφέρει ότι οι δράστες της κλοπής, είναι άτομα που υπηρέτησαν στην στρατιωτική βάση, σε συνεργασία με πρόσωπα που συμμετάσχουν στην “εκκόλαψη τρομοκρατικής ομάδας”.  (Το ίδιο σενάριο υπάρχει και σε αρκετά δημοσιεύματα).

Ας μην προβούμε προς το παρόν σε αυθαίρετες υποθέσεις. Η αίσθησή μας είναι πάντως ότι κάτι ανησυχητικό υπάρχει με τις πληροφορίες που διοχετεύουν οι μπάτσοι στα παπαγαλάκια τους. Αναμένουμε την εξέλιξη αυτής της “περίεργης” υπόθεσης.

Υ.Γ: Μπορεί να μην υπάρχει καν υπόθεση κλοπής πολεμικού υλικού, αφού σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα “οι Αρχές επιφυλάσσονται για το τι έχει συμβεί στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού και αν πρόκειται για λάθος μεταξύ των απογραφών ή για υπεξαίρεση και κλοπή από προσωπικό της βάσης που θα φανεί στην πορεία των ερευνών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *