Μια απεργία που ενοχλεί και κάνει την αρχή…

Ραγίζει την μαγική εικόνα της «κοινωνικής αποδοχής» της κυβέρνησης η πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τρίτης, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που κτυπά βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα και το περιβάλλον. Κυβέρνηση, ΓΣΕΕ και υποταγμένος συνδικαλισμός σαμποτάρουν την απεργία. Αναγκαία η επιτυχία της και η κλιμάκωσή της.

Δεν είναι μια συνηθισμένη 24ωρη απεργία η μεθαυριανή. Η απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη έχει απέναντί της τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, την κυβέρνηση της ΝΔ (που δεν θέλει απεργίες, γι’ αυτό θέλει να τις βάλει στον ψηφιακό γύψο), αλλά και τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και των γραφειοκρατιών, που έκαναν τα πάντα για να μην γίνει απεργία. Όταν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα άρχισαν να παίρνουν αποφάσεις για απεργία στις 24/9, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και άλλοι κατέθεταν προτάσεις για «απεργία» στις 25/9(!) ή στις 2/10! Δεν τους πέρασε, καθώς ήδη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Πειραιά και άλλα, η ΑΔΕΔΥ, αρκετές ομοσπονδίες, σωματεία συγκοινωνιών και βέβαια πολλά πρωτοβάθμια σωματεία είχαν πάρει απεργιακές αποφάσεις.

Εξάλλου το «αναπτυξιακό» (των κερδών) νομοσχέδιο σημαδεύει κυρίως τα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς «κυβέρνηση και κεφάλαιο ξέρουν πολύ καλά πως μόνο από τη βάση μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες και να αναγεννηθεί η συλλογική ταξική πάλη», όπως υπογραμμίζει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Η Πρωτοβουλία καλεί σε συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10:30 π.μ. και ήδη αρκετά σωματεία αποφασίζουν σχετικά. Το ΠΑΜΕ καλεί στα Προπύλαια, ΑΔΕΔΥ και άλλες οργανώσεις στην Κλαυθμώνος. Η απεργία θα είναι μάχη. Ήδη οι εφοπλιστές (ΣΕΕΝ) προσέφυγαν κατά της απεργιακής συμμετοχής της ΠΝΟ και η υπόθεση εκδικάζεται αύριο το πρωί. Μεγάλη σημασία έχει το σχέδιο κλιμάκωσης μετά την απεργία της Τρίτης ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα και γενικότερα την επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Η υπόθεση πρέπει να περάσει στα χέρια του μπλοκ αγώνα.

Πηγή: “ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *