Αν επιχειρήσεις να “σπάσεις” το φωτογραφικό μονοπώλιο” της αστυνομίας έχεις συνέπειες

Αν η σκέψη μας δεν ταξίδευε ασυναίσθητα σε “μαύρες εποχές” στις οποίες βασίλευε το κράτος-παρακράτος της σκληρής δεξιάς, θα λέγαμε ότι τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες , μόνο με σκωπτικό τρόπο μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

Θεμελιώνεται όμως καθημερινά μια κατάσταση που λες και οι κυβερνώντες έχουν βάλει στόχο να αναβιώσουν ένα δεξιό κράτος της αλήστου μνήμης εποχής της ΕΡΕ.

Η περιπέτεια που βίωσε σήμερα ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου, είναι κάτι που λογικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητο, αλλά περιλαμβάνεται στο σκηνικό της “κανονικότητας” που πάει να μας επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προσέξτε σκηνικό. Ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ είχε την πληροφορία ότι οι μπάτσοι θα προχωρούσαν στην εκκένωση  κατάληψης στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες και μετανάστες.
Βρίσκεται στο σημείο για να κάνει την δουλειά του.
Μπάτσοι που τον εντοπίζουν τον συλλαμβάνουν και του φοράνε χειροπέδες για να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης»!
Και ο εισαγγελέας αντί να “επιπλήξει” τα “όργανα της τάξεως”, για την γελοία κατηγορία που απέδωσαν στον φωτορεπόρτερ, δίνει τρεις μέρες περιθώριο στον Αλ. Σταματίου, για να συντάξει την απολογία του, και να παρουσιαστεί σαν κατηγορούμενος!!!

Οπως δήλωσε ο Μάριος Λώλος ο πραγματικός λόγος της σύλληψης του ήταν ότι έσπασε το μονοπώλιο των φωτογραφήσεων που έχει η αστυνομία.
Με το που εισβάλλει να εκκενώσει μια κατάληψη η αστυνομία, μας πληροφορεί ο φωτορεπόρτερ, συνοδεύεται από ένα  φωτογράφο και έναν καμεραμάν δικούς της. Και συνεπώς το όποιο οπτικό υλικό δίνεται στην δημοσιότητα έχει την “έγκριση” της αστυνομίας.

Ο Αλ. Σταματίου πήγε να “σπάσει” αυτόν τον κανόνα και τώρα υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων του! Εξοχα! .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *