Θανάσης Καμπαγιάννης: Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατασταλτικής όξυνσης που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Είναι απόλυτα εύστοχες οι επισημάνεις που κάνει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας “Documento” να σχολιάσει το κατασταλτικό αστυνομικό πογκρόμ, που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ο δικηγόρος, και μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην τοποθέτησή του σημειώνει:

Είμαστε ενώπιον μιας όξυνσης που μπορεί να είναι επικίνδυνη 
Θεωρώ ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια κατασταλτική όξυνση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία κατά τη γνώμη μου συνδέεται με την έμφαση στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδυτών. Ενας στόχος τον οποίο η κυβέρνηση προβάλλει με τέτοιο τρόπο που καθιστά οποιοδήποτε δημοκρατικό δικαίωμα ή λαϊκή ελευθερία περιττή πολυτέλεια.

Γι’ αυτό τον λόγο βλέπουμε ένα σύμπλεγμα αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, από το ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα των επόμενων εκλογών και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι την κατασταλτική όξυνση με τη χρήση της αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την καταστολή αλλά με τη στέγαση φτωχών ανθρώπων προσφύγων.

Βλέπουμε το ίδιο μοτίβο. Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες εξαιτίας του πώς ξετυλίγει την καμπάνια της η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατασταλτικής όξυνσης που μπορεί στην πορεία -ειδικά με την ένταση της αστυνομικής καταστολής- να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *