Θέλει ο Βορίδης να κρυφτεί και η χούντα δεν τον αφήνει

Μπορεί να είναι υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας ο πολιτικός που φωτογραφίζεται αγκαλιά με το πουλί της χούντας; Μπορεί να εκπροσωπεί τη δημοκρατία και τις αρχές της; Εκφράζει τον πρωθυπουργό της χώρας;

Οι φωτογραφίες που αποκαλύπτει το Documento δεν είναι μόνο σοκαριστικές αλλά και προσβλητικές για κάθε δημοκράτη. Πριν από μόλις μερικά χρόνια και όχι την περίοδο της νεανικής τρέλας, αλλά της πολιτικής ωριμότητας ο Μάκης Βορίδης φωτογραφίζεται σε χουντογλέντι. Γιορτάζει τα 40 χρόνια από την κατάληψη της εξουσίας από τους χουντικούς.

Παρά τις απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς ο Βορίδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τον κάνει υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως τον θεωρεί δικό του άνθρωπο. Σε τέτοιο βαθμό που το πρωθυπουργικό ζεύγος τον έστειλε μάρτυρα κατηγορίας στην αγωγή εναντίον του Documento.

Αυτήν τη στιγμή όμως δεν μιλάμε για απόψεις που ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι παρερμηνεύτηκαν. Πρόκειται για φωτογραφίες που τον εμφανίζουν ζηλωτή της χούντας και εχθρό της δημοκρατίας. Θα τον διατηρήσει ο πρωθυπουργός ως εκφραστή της κυβερνητικής αντίληψης για τη δημοκρατία;

21 Απριλίου 2007. Καφενείο το Κεντρικό. Παλλήνη Αττικής. Το μαγαζί είναι γεμάτο άντρες και γυναίκες που γιορτάζουν την επέτειο των 40 χρόνων από την επιβολή της χούντας. Τρώνε, πίνουν, συνδιαλέγονται και γελούν. Κρατούν το πουλί της «εθνοσωτηρίου» και φωτογραφίζονται μαζί του. Ανάμεσά τους, στην κεφαλή του τραπεζιού, ο Μάκης Βορίδης.

Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα όχι μόνο έρχονται να διαλύσουν την επίπλαστη εικόνα του μεγάλου δημοκράτη πολιτικού που επιχειρεί να διαμορφώσει για τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια ο Μ. Βορίδης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να τον υπουργοποιήσει.

Πώς άραγε ένας «έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος» της χούντας («μη γελάτε, κύριοι») πήρε την απόφαση να έχει στην κυβέρνησή του έναν άνθρωπο που υμνούσε τη χούντα; Εναν άνθρωπο που διαδέχτηκε με τις ευλογίες και την εντολή του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ; Εναν ο οποίος δήλωνε ακτιβιστής της Δεξιάς και κυκλοφορούσε με τσεκούρι;

Μπορεί ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποκήρυξε τον αντισημιτισμό, μετά τις έντονες αντιδράσεις του ισραηλινού Τύπου με την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούλιο και την επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που έκανε αναφορά σε υπουργό γνωστό «για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές θέσεις του». Ζήτησε συγγνώμη επειδή στο παρελθόν καλλιέργησε πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος (μόνο τυχαία δεν βρέθηκε να συμμαχεί το κόμμα του Ελληνικό Μέτωπο με το κόμμα του τεταρτοαυγουστιανού Κώστα Πλεύρη Πρώτη Γραμμή στις εκλογές του 2000, ενώ βρέθηκαν μαζί και στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος και στελέχη του οποίου είχαν εκφράσει κατά καιρούς αντισημιτικές απόψεις). Μέχρι σήμερα όσο κι αν προσπαθεί να τις συγκαλύψει, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό, δεν φαίνεται να έχει αποκηρύξει τις ακραίες πεποιθήσεις του και τη βασική αρχή της πολιτικής σκέψης του για μέτωπο εναντίον της Αριστεράς, που έχει «ελαττωματικές ιδέες» (sic).

Πηγή: Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *