Παίζει με τα νεύρα μας η κυβέρνηση… καλεί τους πρόσφυγες να γίνουν επιχειρηματίες

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει την ακροδεξιά της μετάλλαξη πάνω στις πλάτες των προσφύγων και των μεταναστών, προχωρά σε σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας για άνεργους πρόσφυγες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΝΔ μετά από κοπιαστικό αγώνα, έχει αναγορευθεί σε ένα κόμμα ξεκάθαρα εχθρικό απέναντι στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, σε μια πολιτική δύναμη που συνειδητά τρέφει την ελληνική κοινωνία με μισαλλοδοξία, ρατσισμό και απανθρωπιά. Προκαλεί λοιπόν τουλάχιστον οργή όταν η κυβέρνηση, με το ένα χέρι κλείνει την πόρτα σε αυτούς τους ανθρώπους, καταδικάζοντάς τους στον αφανισμό και την ίδια ώρα με το άλλο, διοργανώνει γι αυτούς σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας, ώστε τάχα να βοηθηθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Έτσι σε μια προσπάθεια να καλλωπιστεί λίγο το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκινά προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης ανέργων προσφύγων και μεταναστών σε επαγγελματικές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής & Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το έργο, με τίτλο «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης μεταναστών και προσφύγων, σε επαγγελματικές δεξιότητες». Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), διεθνείς οργανισμούς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα να καταθέσουν προτάσεις δράσεων εντός 20 ημερών, προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση. ‘Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «η δράση αφορά στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, ανταλλαγής και αναβάθμισης δεξιοτήτων και πρόσβασης σε εργασιακά περιβάλλοντα για άνεργους πρόσφυγες και μετανάστες».

Το πεδίο εκπαίδευσης και κατάρτισης εστιάζεται σε δυναμικούς τομείς εργασίας με έμφαση την επιχειρηματικότητα, το μάρκετινγκ και τις νέες τεχνολογίες. «Η δράση επικεντρώνεται σε επαγγελματικές ειδικότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περιλαμβάνοντας πλέγμα δράσεων, όπως σεμινάρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στην δικτύωση, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση μέσω πρακτικής άσκησης καθώς και προγράμματα συνεργασίας».

Σημειώνεται μάλιστα ότι μέσα από αυτήν την δράση επιδιώκεται «η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ανέργων προσφύγων και μεταναστών μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας».

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *