Αμερικανικές βάσεις και Μόριες παντού

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με τις ΗΠΑ, από την μια αναπτύσσει τις πολεμικές βάσεις που δημιουργούν πρόσφυγες και από την άλλη υψώνει ρατσιστικά τείχη απέναντι στους ανθρώπους που φεύγουν από την καταστροφή.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είπαν «Όχι» στη συμφωνία επέκτασης και διαρκούς παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αξιοποιώντας την προεργασία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα Προπύλαια πορεύτηκαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις, ενώ στο Σύνταγμα είχε συγκεντρωθεί το ΚΚΕ.

Η αστυνομοκρατία ήταν πολύ έντονη, ακόμα και με ελικόπτερα και ελεύθερους σκοπευτές. Μάλιστα, όταν μέλη του ΚΚΕ πέταξαν μπογιά στο άγαλμα του Τρούμαν, δέχθηκαν επίθεση από ΜΑΤ. Η νέα συμφωνία δεν είναι «αμυντική», αλλά καθαρά επιθετική και συνδέεται με τα σχέδια ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων στην περιοχή, επεμβάσεις που δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες.

Εξαιρετικά αντιδραστική η κυβερνητική πολιτική, εξαφανίζει τους πρόσφυγες και μιλάει για «μεταναστευτικό» θέμα, λες και οι μετανάστες δεν έχουν δικαιώματα. Η ΝΔ πολλαπλασιάζει τις Μόριες, προετοιμάζει φυλακές τύπου Αμυγδαλέζας, περιορισμό του ασύλου και μαζικές απελάσεις, υλοποιώντας τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Πηγή: Εφημερίδα “Πριν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *