Μήπως να πήγαινε και στη Βόρεια Συρία ο Δένδιας;

Ο Αναστασιάδης βάσισε όλη τη στρατηγική του με τα τρυπάνια και τις ΑΟΖ, στην προϋπόθεση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αντιδράσει στρατιωτικά.

Η Τουρκία έστειλε πλοίο με τρυπάνι σε αυτό που η Κυπριακή Δημοκρατία αποκαλεί κυπριακή ΑΟΖ (το έχει δημοπρατήσει κιόλας). Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ο Ερντογάν έβαλε και δύο φρεγάτες δίπλα στο Yavuz.

Μετά ο Αναστασιάδης έκανε διαβήματα, δηλώσεις, διαμαρτυρίες και έβγαλε και εντάλματα σύλληψης σε όσους συμμετέχουν στην “παράνομη τουρκικη επιχείρηση”. Και επειδή – άγνωστο γιατί – η Total ή ο αμερικάνικος στόλος δεν εκτέλεσαν αυτά τα εντάλματα (μην ρωτάτε γιατί δεν τα εκτελεί η κυπριακή αστυνομία), ο Αναστασιάδης κάλεσε στη Λευκωσία το βαρύ πυροβολικό, τον Δένδια.

Ο Δένδιας πήγε στην Κύπρο και δήλωσε ότι “έχει περάσει η εποχή της διπλωματίας των κανονιοφόρων”.

Σε λίγες ώρες, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στρατιωτική επέμβαση κατά των Κούρδων της βόρειας Συρίας, σε συμφωνία με τον Τραμπ που θα αποσύρει τον αμερικάνικο στρατό.

Μήπως να πήγαινε και στη Βόρεια Συρία ο Δένδιας και να δήλωνε και εκεί ότι “έχει περάσει η εποχή της διπλωματίας των ερπυστριοφόρων”; Αφού δεν γίνονται τέτοια πράματα στον 21ο αιώνα!

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης – f.b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *