Θ. Καράογλου: Ενας απόγονος προσφύγων οι οποίοι ήρθαν “ακάλεστοι και παράνομοι” στην Ελλάδα σε ένα ακροδεξιό, ρατσιστικό παραλήρημα ενάντια σε μετανάστες – πρόσφυγες.

Αν ακούγαμε από κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος, την απάνθρωπη ρατσιστική δήλωση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, πιθανόν να μην την σχολιάζαμε καν. Η πολιτική ακροδεξιά ατζέντα είναι κύριο στοιχείο της κυβερνητικής νεοδημοκρατικής πορείας προς την κανονικότητα.
(Το ότι αυτές συντηρούν και πυροδοτούν ακραίες αντιδράσεις κάποιων ανεγκέφαλων πολιτών –όπως των Βρασνών– είναι ένα άλλο θέμα).

Ας δούμε πρώτα τηλεγραφικά τι περιλάμβανε το ακροδεξιό παραλήρημα του Καράολου και να σχολιάσουμε γιατί τα όσα εμετικά είπε δίνουν διπλή διάσταση όταν προέρχονται από το στόμα αυτού του πολιτικάντη.
Μιλώντας, λοιπόν για τους πρόσφυγες και μεταναστες που βρέθηκαν στην χώρα μας ο υφυπουργός Μ-Θ σε συνέντευξη του στον ρ/σ FOCUS FM 103,6, μας είπε: “Αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται ως μετανάστες εδώ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τους καλέσαμε, ήρθαν παράνομα στην χώρα μας. Θα πρέπει λοιπόν να σεβαστούν τον τρόπο ζωής τον πολιτισμό των κατοίκων της Ελλάδος και να σταματήσουν να προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους”.

Θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε γιατί είναι ψέματα όλοι οι ισχυρισμοί του Καράολου. Σε ένα άλλο σημείο θα σταθούμε.
Οτι αυτός που τα λέει είναι απόγονος προσφύγων και αν ακολουθήσουμε την “λογική” του και οι πρόγονοι του ήρθαν “ακάλεστοι και παράνομοι”στην Ελλάδα από την Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Και για να υπογραμίσουμε πόσο άθλιος είναι αυτός ο πολιτικάντης να παραθέσουμε μια πρόταση του από ομιλία που έκανε πριν λίγες μέρες (15/9/2019) εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: “Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν μια τραγική στιγμή για τον ελληνισμό, ίσως η τραγικότερη στιγμή του Ελληνισμού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς, οι απόγονοι των ανθρώπων που σώθηκαν, πρέπει να ξεχάσουμε”.
Αυτός, λοιπόν, ο “απόγονος” όχι μόνο ξέχασε αλλά υποδαυλίζει το μίσος και τον ρατσισμό απέναντι σε μετανάστες – πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *