Δημόσιο χρήμα σε εκδότες λαθρόβιων εντύπων

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι γίνεται στα  παρασκήνια  μεταξύ  κυβέρνησης και βαρώνων των ΜΜΕ.
Κάποια αποτέλεσμα απ’ αυτό το αλισβερίσι το γνωρίζουμε. Τους ρύθμισε τις δικαστικές τους εκκρεμότητες, τους χάρισε χρέη, τους απάλλαξε από την υποχρέωση να καταθέτουν πόθεν έσχες.
Παράλληλα έδειξε ιδιαίτερη “εύνοια” σε κάποιους “λειτουργούς της ενημέρωσης” εξασφαλίζοντας παχυλή αργομισθία, σε βάρος φυσικά όλων μας.

Στην κατεύθυνση της, να φτιάξει δηλαδή τον δικό της επικοινωνιακό μηχανισμό η κυβέρνηση, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει κάποια “φίλια βέλη” που προφανώς έχουν την αιτία τους, αλλά εμείς την αγνοούμε. (Είναι οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που λέγαμε).

Πριν δυο μέρες η “Καθημερινή” του Αλαφούζου είχε άρθρο που τιτλοφορούσε “«Φωτογραφικές» διατάξεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων“. Εγραφε σ’ αυτό μεταξύ άλλων: “Επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών επέλεξε να επιδοτήσει η κυβέρνηση”.

Σήμερα το “Βήμα” έχει άλλο ένα σχετικό άρθρο “φαρμάκι” για την κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα το ψάξουμε και θα επανέλθουμε παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Η πρώτη παρατήρησή μας όμως είναι: Ολοι αυτοί δεν είναι θιασώτες της “ελεύθερης αγοράς”; Πώς, λοιπόν ζητάνε κρατική χρηματική ενίσχυση -να πληρώσουμε δηλαδή όλοι/ες εμείς οι φορολογούμενοι- για ένα ιδιωτικό μαγαζί;  (Ρητορική ερώτηση φυσικά).

Παραθέτουμε το δημοσίευμα της φυλλάδας του Μαρινάκη:

Εκδότες λαθρόβιων εντύπων

Εξέπληξε αρνητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την τροποποίηση που επέβαλε στο καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων. Με απόφαση του θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση ακόμα και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ακόμα και εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους…

Προφανώς η χωρίς υποχρέωση ενίσχυση έρχεται να στηρίξει ορισμένους εκδότες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα νομιμότητες για να μην πούμε ότι πρόκειται για εκδότες λαθρόβιου Τύπου, κάτι που αν μη τι άλλο στρεβλώνει την αγορά και θίγει εκείνους οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις στο κράτος και στα ταμεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *