Το τερμάτισαν

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ήταν μία καλή ευκαιρία (από εκεί που δεν το περιμέναμε) να απολαύσουμε τη σύγχυση (το λέω ευγενικά) που επικρατεί στο κυβερνητικό και ΝεοΔημοκρατικό στρατόπεδο.

Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να μπει στο κάδρο με τις (αστείες ή) άστοχες δηλώσεις για την επέτειο. «Αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη του πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού».

Ποιο δικαίωμα της ψήφου θα χορηγήσει στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων ο κ. Μητσοτάκης, αυτό που έχουν ήδη και τώρα; Το δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους και υπό προϋποθέσεις τους χορηγεί, όχι κάτι άλλο.

Προηγήθηκε βέβαια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με το διπλό λάθος (αν ήταν λάθος δηλαδή). Και δεν ήξερε πότε ξεκίνησε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος (έναν χρόνο πιο πριν από τότε που νόμιζε η ίδια) και θεωρούσε πως το αλβανικό έπος ήταν μία νίκη ενάντια στον… λαϊκισμό. Μετά τα κύματα αποδοκιμασίας θυμήθηκε, δύο μέρες μετά, να μας πει ότι τελικά δεν ήταν ο λαϊκισμός ο εχθρός μας βρε παιδιά, αλλά ο φασισμός και ο ναζισμός.

Για τη Δόμνα Μιχαηλίδου που ανακάλυψε πως όσοι πολέμησαν το ’40 το έκαναν για τον εθελοντισμό και τον… Αϊνστάιν, αυτή το τερμάτισε εντελώς σκορπίζοντας μεγάλη χαρά (σε όλους εμάς που τη διαβάζουμε).

Όσο για τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, πήραν την περίφημη και πασίγνωστη φωτογραφία στη νήσο Ίβο Τζίμα, από την κατάληψη της νήσου από τους Αμερικανούς, και έβαλαν στη θέση της αμερικάνικης την ελληνική σημαία. Πήραμε και την Ιαπωνία αδέλφια!

Όσο για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη, συνέδεσε τον «Αέρα» που «φώναζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που είπαν ΟΧΙ στο φασισμό» με τον «Αέρα» που «θα παρακαλάνε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν δεν πούμε Εμείς σήμερα ΟΧΙ στα ορυκτά καύσιμα». Ένα δίκιο το έχει αλλά ο ποιητικός παραλληλισμός είναι άστοχος.

Βέβαια υπάρχουν και οι επικίνδυνοι, όπως είναι ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης που βγήκε στο Twitter να εγκωμιάσει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Ο Μπογδάνος είναι στα τιμημένα εδάφη της Βορείου Ηπείρου, εκεί που γράφτηκε το ελληνικό Έπος. Εκεί που ζούνε τα αδέλφια μας. Καλό οδοιπορικό Κωνσταντίνε», έγραψε. Η Νότια Αλβανία έγινε Βόρειος Ήπειρος για τον βουλευτή μας.

Αλήθεια κύριε Πλεύρη, γιατί η περιοχή που βρίσκεται βόρεια της Ηπείρου να λέγεται Βόρειος Ήπειρος και εκείνη που βρίσκεται βόρεια της Μακεδονίας να μη λέγεται Βόρεια Μακεδονία;

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος – “ΕτΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *