Σκάι, Πρετεντέρης, Λοβέρδος… όλο το χαφιεδότσουρμο επί σκηνής για να δώσουν άλλοθι στην “αρρωστημένη” μπατσάδικη κτηνωδία

Εχει συμβεί ένα όργιο καταστολής τις προηγούμενες μέρες με τα “όργανα της τάξης” να λειτουργούν ασύδοτα, χρησιμοποιώντας απίστευτα κτηνώδεις πρακτικές.
Φυσικά αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Πάντα έτσι λειτουργούσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Αυτός είναι και ο ρόλος τους εξάλλου.
Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που είναι άξια αναφοράς και μας δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μια πολύ “σκοτεινή εποχή” και θα αναβιώσουμε καταστάσεις που νομίζαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπετί. 

Το πρώτο είναι ότι και πολιτικοί χώροι που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται “προοδευτικοί” συμπαρατάσσονται στο μέτωπο το οποίο ευαγγελίζεται το φασιστικό δόγμα”νόμος και τάξη”
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΙΝΑΛ  Ερχονται στην δημοσιότητα τόσα περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας και όχι  σφυρίζει  απλώς  αδιάφορα, αλλά φτάνει στο σημείο με χθεσινή του ανακοίνωση ουσιαστικά να δικαιολογεί το αστυνομικό πογκρόμ στην ΑΣΟΕΕ, με τον υπόδικο Α. Λοβέρδο να υπερθεματίζει:  “Ολοι οι δημοκράτες πολίτες θέλουμε ασφάλεια και ευταξία”.
 (Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζειΟδυσσέας Ελύτης).

Δεν σου έρχεται να κόψεις φλέβες όταν ακούς ένα άτομο σαν τον Λοβέρδο να σου μιλάει για “ασφάλεια και ευταξία”;

Δεν νιώθεις απόλυτη αηδία όταν ακούς να σου κάνει  κηρύγματα  ένας πολιτικός καραγκιόζης, στυγνός διαπομπευτής των οροθετικών γυναικών, της Κατερίνας και της Μαρίας, που αυτοκτόνησαν, ένας βουλευτής που γι’ αυτός, οι χρυσαυγίτες δεν είναι νεοναζί, δεν είναι φασίστες,  δεν είναι δολοφόνοι, είναι το μόνο αυθόρμητο κίνημα της Μεταπολίτευσης, είναι ακτιβιστές, είναι η ελληνική Χεζμπολάχ;

Δεν αισθάνεσαι οργισμένος να παρακολουθείς να μας παρουσιάζεται τιμητής της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής ένας πολιτικάντης που είναι μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis; (Σήμερα μάλιστα ανακοινώθηκε και επίσημα η ποινική του δίωξη).

(Οι  καταθέσεις που έχουν δώσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι συγκλονιστικές και κατηγορηματικές. “Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαιτούσε τα χρήματα να του καταβάλλονται πάντα σε βαλίτσα χέρι με χέρι ενώ χρησιμοποιούσε επιπλέον και μια εταιρεία, με την επωνυμία computer team, η οποία ήταν συμφερόντων του, αλλά δε φαινόταν ο ίδιος”, αναφέρει ο ένας,  “ο Ανδρέας Λοβέρδος δωροδοκήθηκε κατ’ επανάληψη από τη Novartis”, συμπληρώνει ο άλλος).

Αναμενόμενο, ήταν δίπλα στον Α. Λοβέρδος να “ορθώσει το ανάστημα” του ένας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων, (ο σημερινός του είναι ο Μαρινάκης) ένας «γυμνοσάλιαγκας του εκσυγχρονισμού»  όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης. Αναφερόμαστε στον Γιάννη Πρετεντέρη.

Τσανακογλείφτης της εκάστοτε εξουσίας δεν διστάζει να συκοφαντήσει κάθε εργατικό αγώνα που γίνεται, να δώσει άλλοθι στον κυβερνητικό θίασο που κάθε φορά υπηρετεί για οποιοδήποτε αντιλαϊκά μέτρο παίρνει και σ’ όποιο όργιο αστυνομικής καταστολής επιβάλλει. Παράλληλα όμως, με το σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, εκφράζει και τον φόβο της τάξης που υπηρετεί.
Ας δούμε ένα απόσπασμα του κειμένου του και ας το σχολιάσουμε: 

Μετά τα χθεσινά επεισόδια και σε συνέχεια άλλων επεισοδίων τις τελευταίες μέρες, είναι καταφανές ότι διάφορες συμμορίες νέων κινούνται στα όρια της στάσης κατά της δημοκρατίας. 
Οργανωμένοι σε ομάδες ακροαριστερών “κοινωνικών αγωνιστών” ή “αλληλέγγυων” εμφανίζονται αποφασισμένοι να εμποδίσουν την επιβολή του νόμου στα πανεπιστήμια και γενικά στην πόλη. 
Κινούνται με πάθος και μίσος εναντίον της δημοκρατικής πολιτείας…
Το βέβαιο είναι ότι η κατάσταση εκτραχηλισμού κι αποσύνθεσης των τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να παραταθεί. 
Κι ότι η δημοκρατική πολιτεία θα επιβάλει την έννομη τάξη, όπως έχει από τη φύση της καθήκον. 
Είναι προφανές δηλαδή ότι η χώρα δεν θα δεχθεί να καταστεί όμηρος μιας αρρωστημένης κοινωνικής μειοψηφίας, Θα την αντιμετωπίσει με κάθε μέσο.

Κάτι παρόμοια έγραφε χτες και ανακοίνωση της “Ελληνικής Λύσης”.
Να εμπνεύστηκε ο Πρετεντεράκος από τις απόψεις του γνωστού διακινητή των επιστολών του Χριστού, Δεν ξέρουμε.

Αυτό όμως που αξίζει να σχολιάσουμε είναι η “ιατρική διάγνωση”, που έκανε ο υπάλληλος του Μαρινάκη περί “αρρωστημένης κοινωνικής μειοψηφίας” η οποία θα πρέπει  “να την αντιμετωπίσει με κάθε μέσο.

Ξέρετε, αυτός ο τύπος ο οποίος ανήκει στην “υγιεί κοινωνική πλειοψηφία”, υπήρξε ένας καλαμαράς ο οποίος υπήρξε  Bασιλικότερος του βασιλέως στην υπόθεση του Οτσαλάν. καθώς και ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, ως προπαγανδιστής της «ανθρωπιστικής» δολοφονίας γυναικόπαιδων στη Γιουγκοσλαβία.

Οπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας, ο εν λόγω “κύριος” λοιπόν, έχει αναγάγει την υποταγή και το ραγιαδισμό σε ύψιστο προτέρημα της ελληνικής φύσης. Με λίγα λόγια, λέει ό,τι όλοι οι γυμνοσάλιαγκες: είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς και τους άλλους ισχυρούς σε ό,τι πολιτική προωθούν, άρα πρέπει να κάτσουμε στα αβγά μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να γλείφουμε και να εκλιπαρούμε τους ξένους αφέντες, την οποιαδήποτε εξουσία.

Σήμερα, βλέποντας ότι αυτή η “κοινωνική ειρήνη” που δυστυχώς είχε επικρατήσει στην χώρα μας -και με τεράστια ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ– δεν θα διαιωνιστεί και η παλινόρθωση του κράτους της σκληρής δεξιάς, θα ξαναβγάλει τον κόσμο στους δρόμους -τους χτύπησε καμπάνα η μεγαλειώδης χθεσινή φοιτητική διαδήλωση- προσπαθούν να διαμορφώσουν το έδαφος για να γίνει αποδεκτή, από τμήματα του πληθυσμού, η άγρια κρατική καταστολή που θα ακολουθήσει.
Και εκεί αποσκοπεί και το κείμενο του Πρετεντέρη
Η αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων που  αναπόφευκτα  θα προκύψουν, είναι αναγκαίο σύμφωνα με τον αστό γραφιά να βρει απέναντι την  “δημοκρατική πολιτεία η οποία θα επιβάλει την έννομη τάξη κάθε μέσο”.

Η μέθοδος της “σαλαμοποίησης” που χρησιμοποιεί το αστικό κράτος, μέσω των προπαγανδιστικών του μηχανισμών,  γνωστήδιαχρονική και σε ένα μεγάλο βαθμό αποτελεσματική. Στοχοποιεί επί μέρους καταστάσεις και ομάδες ατόμων, τους αποδίδει τους χαρακτηρισμούς που θέλει, αποπροσανατολίζει τις μάζες και κάνει την δουλειά του χωρίς να συναντάει ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Αυτή η τακτική έδρασε θετικά για το κράτος με την  εκκένωση  του καταλήψεων, και πάει τώρα να επαναληφθεί με τις κινητοποιήσεις φοιτητών ανακαλύπτωνας “συμμορίες νέων κινούνται στα όρια της στάσης κατά της δημοκρατίας”.

Με δυο λόγια ο Πρετεντέρης μας λέει ότι η τήβεννος του δικαστή και το κλομπ του μπάτσου πρέπει να κάνουν υπερορίες για να δείξουν ότι το αστικό καθεστώς είναι αμείλικτο απέναντι στους εχθρούς του, που αυτή την στιγμή τους προσδιορίζει  “σε ομάδες ακροαριστερών “κοινωνικών αγωνιστών” ή “αλληλέγγυων”. 

Εδώ αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχολιασμό θα παραθέσουμε μια ρήση η οποία ανήκει στο γερμανό πάστορα του Λουθηρανισμού, Μάρτιν Νιμέλερ: «Πρώτα ήρθαν για τους σοσιαλιστές, αλλά δεν μίλησα – Γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν μίλησα – Γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν μίλησα – Γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για μένα – αλλά δεν υπήρχε κανείς για να διαμαρτυρηθεί»….

Το πιο προβληματικό κατά την άποψη μας είναι ότι η καθεστωτική προπαγάνδα βρίσκει αποδέκτες και συναντάμε φαινόμενα που μόνο μελαγχολία προκαλούν και φυσικά γίνονται “ανάρπαστα” από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ενα σημερινό γεγονός. Για την τηλεόραση του Αλαφούζου όλες οι μπατσάδικες βαρβαρότητες των πρόσφατων ημερών είναι  ανύπαρκτες και άνευ σημασία οι τεράστιες φοιτητικές  διαδηλώσεις που έγιναν.
Θεώρησε όμως απαραίτητο να ενημερώσει τους τηλεθεατές της, για το τι λένε οι μπάτσοι για τα πρόσφατα γεγονότα, και να μας παρουσιάσει μια κουκουλοφόρο κοπέλα η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ για να μας παρουσιάσει σαν πραγματικότητα φανταστικές ιστορίες σε μια προσπάθεια του μέσου να δώσει άλλοθι και να  νομιμοποιηθεί το χθεσινό αστυνομικό όργιο βίας και καταστολής στην ΑΣΟΕΕ,

Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όποιος παρακολουθήσει το βίντεο διαπιστώνει ότι εδώ δεν έχουμε τα αυθόρμητα λεγόμενα μιας φοιτήτριας (;) αλλά πρόκειται για μια προσυνεννοημένη συνέντευξη. Και το πιο γελοίο είναι ότι η “κουκουλοφόρος” δεν είχε εμπεδώσει αυτά που τις είχε πει να παπαγαλίσει η “δασκάλα – δημοσιογράφος” με αποτέλεσμα η τελευταία και επεμβαίνει συνεχώς και να την “καθοδηγεί”.

Μας είπε, λοιπόν, η “κουκουλοφόρος” ότι “νιώθει τρομοκρατία και φόβο για την σωματικής της ακεραιότητα” για να συμπληρώσει ότι «για εμένα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αυτό που έπρεπε», έτσι ώστε να δώσει πάσα στον μπατσοσυνδικαλιστή που ήταν δίπλα της να πει κι αυτός το γνωστό του ποίημα.

Ισως όμως το πιο σημαντικό που διαμορφώνεται στο σκηνικό που στήνεται αυτές τις μέρες, να είναι η νοοτροπία που εδραιώνεται στους μπάτσους. Οτι δηλαδή μπορεί να λειτουργούν σαν όργανα μια δικτατορίας, μπορεί να δρουν ασύδοτα και ατιμώρητα, αφού εκτιμούν και το λένε μάλιστα ότι “δεν έχουμε δημοκρατία” και κάθε άρρωστο απωθημένο που έχουν μέσα τους, μπορεί να το φέρουν στην επιφάνεια, εξευτελίζοντας και βιοπραγώντας σε βάρος πολιτών.

Θεώρησαν -και δεν έχουν εντελώς λάθος στην εκτίμησή τους- ότι το σημερινό υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των αστών, στην δικτατορία, με κοινοβουλευτικό μανδύα που βιώνουμε, τους καλύπτει απόλυτα να βγάλουν στην επιφάνεια την πραγματική προσωπικότητα τους που δεν είναι άλλη, παρά αυτή που εκφράζεται στο “ψυχογράφημα” που έκανε πριν καιρό ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας για τους μπάτσους.

Λογαριάζουν όμως όλοι αυτοί χωρίς … τον ξενοδόχο. Και αυτός δεν είναι άλλο παρά η μαχόμενη νεολαία και το εργατικό κίνημα που ακόμα δεν έχουν πει την τελευταία λέξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *